İslam Memiş ‘Öyle bir rakam yok’ diyerek açıkladı: Dolar tahminleriyle ilgili son noktayı koydu! 

Düzenleyen:
- Güncelleme:

Ekonomi Haberleri

Finans analisti İslam Memiş dolardaki Fed sakinliğinin ardından yapılan 10 lira olacak tahminleriyle ilgili açıklamalarda bulundu. Memiş, “Kamuoyunda 10 lira gibi rakamlar dolaşıyor. Öyle bir rakam yok. Bu çok manipüle edilen bir durum. Bugünden 3 ay sonrasını görmek baya imkansız” ifadelerini kullandı.  

Fed Başkanı Jerome Powell’in açıklamalarının ardından dolar endeksinde yaşanan gerileme yatırımcıları heyecanlandırdı. Hazirandan beri en büyük düşüşü yaşayan dolar endeksinin ardından piyasalarda ‘Dolar 10 lira olacak’ iddialarının güçlendiğini açıklayana İslam Memiş TGRT canlı yayında dikkat çeken açıklamalarda bulundu. Fed başkanının konuşmasıyla gerilemeye başlayan dolardaki hareketliliğin sonuna gelindiğini vurgulayan İslam Memiş, “Ben yavaş yavaş sonuna geldiğimizi düşünüyorum. Burada doların ana vatanındaki gelişmeler önemli. Dolar endeksi bu hafta biraz daha gerileyebilir ama önümüzdeki hafta yükselebilir. Yukarıda bir miktar alımımız var ve baskılama hala devam ediyor.” dedi. 
Ocak ayı için umutlandıran açıklamalarda bulunan Memiş, “Dolar tarafından artık ocak ayı itibari ile aşağı yönlü trendin devam edeceğini ben tahmin ediyorum. Ama bu düşüş anlamına gelmemeli. Şu an gereğinden yüksek bir rakam karşısındayız. Dolar endeksi 114,70 seviyesinde. Dolar/TL kuru 18,70 lira seviyesinde." diye belirtti. 

DOLAR 10 LİRA OLACAK SÖYLENTİLERİNE DİKKAT ÇEKEN YORUM!

İslam Memiş konuşmasının devamında şu ifadeleri kullandı; 

Dolar endeksinin hızlı bir şekilde gerilediğini söyleyen Memiş, “Bizde dolar hiç gerilemedi. Dolayısıyla çok hızlı bir gerileme değil de, artık aşağı yönlü trend Ocak ayı itibari ile devam edebilir. Kamuoyunda 10 lira gibi rakamlar dolaşıyor. Öyle bir rakam yok. Bu çok manipüle edilen bir durum. İlk önce 18 lira seviyesinin altına sarkması lazım. Çok çok iyi bir gelişme. Enflasyon düşüyor ve politika faizi düşüyor. Fed bir hamle yapmıyor, mart ayı itibari ile bu sefer 16’lı rakamları konuşabiliriz. 16 lira seviyesinin altını konuşmak içinse farklı hikâyelere gerek var.”

“3 AYDA NE DEĞİŞECEK KİMSE BİLMİYOR”

Bugünden 3 ay sonrasını görmek baya imkansız olduğu için 3 ay içinde neler değişecek kimse bilmiyor. Bugün yeni vakalar yeni virüsler nerelere gidecek. Küresel ekonomilerle ve piyasalarla alakalı pek çok hamle var. Bence en büyük risk Amerika’daki resesyon olacaktır. Şu an Amerika’da Mortgage kredileri ile alakalı tepetaklak bir durum var. 2008 krizinden beri tekâmül eden bir kriz var. Resesyonun konuşuluyor ve gelişmekte olan ülkelerde mutlaka etkilenecektir. 

GÜNCEL DÖVİZ KURLARI İÇİN TIKLAYIN

“ENFLASYONDAKİ DÜŞÜŞ ÇARŞI PAZARA YANSIMALI”

“Enflasyondaki düşüş en azından çarşı pazara yansısa ona bile şükür diyeceğiz. Orada da bir hareketlenme olmadığı için enflasyon değeri üzerindeki artışları gözden geçirmek gerekir. Yaklaşık bir yıldır tüm enflasyon rakamları açıklandığı zaman mutlaka bir çalıştay kurulması gerektiğini ifade ediyorum. Üretici tüketici ve tüccarların aradığı STK görevlilerinin olduğu bir heyet olacak, problemi dinleyeceğiz çözeceğiz bu tür hamleler olacak.”

Düzenleyen:  - Ekonomi
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...