Kripto para borsası OKX Türkiye'de ofis açıyor

- Güncelleme:
Kripto para borsası OKX Türkiye'de ofis açıyor

Ekonomi Haberleri

OKX’in Baş İnovasyon Sorumlusu Jason Lau, Türkiye’nin kripto paralara ilgi duyan genç nüfusuyla bir blockchain merkezi olduğunu belirterek “Türkiye’de bir numaralı kripto para alım-satım platformu ve Web3 teknoloji şirketi olmak istiyoruz” dedi.

ÖMER TEMÜR'ÜN HABERİ - Uluslararası kripto para borsaları rotalarını Türkiye’ye çeviriyor. Son olarak dünyanın ikinci en büyük kripto para borsası olan OKX da Türkiye’de ofis açma kararı aldı. İstanbul Fintech Week kapsamında sorularımızı cevaplandıran OKX’in Baş İnovasyon Sorumlusu Jason Lau, Türkiye’nin kripto paralara ilgi duyan genç nüfusuyla büyüyen bir inovasyon ve blockchain merkezi olduğunu söyledi.

Lau “Türkiye kripto söz konusu olduğunda inanılmaz bir pazar. Sadece kurumsal yatırımcılardan bahsetmiyorum. Sıradan insanların kripto paraya ve onun faydalarına olan coşku düzeyi çok etkileyici” dedi. Türkiye’de önümüzdeki aylarda ofis açmayı planladıklarını dile getiren Lau “Türkiye’de fiziksel bir varlık oluşturmanın, Türk kullanıcılarımızın ihtiyaçlarını daha iyi anlamamıza ve kripto topluluğunun büyümesine katkıda bulunacağına inanıyoruz. Hedefimiz basit: Türkiye pazarı için bir numaralı kripto para alım-satım platformu ve Web3 teknoloji şirketi olmak istiyoruz. Bunu bütün traderler ve kripto meraklıları için en iyi ürünleri sunarak yapacağız. Derin likidite, çeşitli işlem çiftleri ve güçlü yatırım araçları sunarak kripto pazarına erişmek için kullanımı en kolay ürünleri sunma stratejimizi sürdürüyoruz. Kullanıcıların tüm Web3 ekosistemini güvenle keşfedebilmeleri için en güçlü Web3 cüzdanlarından birini de sunuyoruz. Türkiye’de pek çok harika etkinlik ve buluşma da gerçekleşiyor. Sektörde söz sahibi olmak ve gündemi yakalamak için bu etkinliklerde yer almaya gayret ediyoruz” diye konuştu.

Kripto para borsası OKX Türkiye'de ofis açıyor

Kripto para piyasalarını da değerlendiren Lau’ya göre “en kötüsü” geride kaldı. Özellikle de Bitcoin ve Etherium’un geçen yıl sonunda gördüğü düşük seviyelerden sonra önemli ölçüde yükseliş gösterdiğini belirten Lau, merkez bankaların çıkardığı dijital paralar ile ilgili olarak da “CBDC’lerin çoğu, teklif veya test aşamasında. CBDC’ler hakkında, özellikle gizlilik, kontrol ve birlikte çalışabilirlik konularında hâlâ çözülmemiş önemli endişeler var. Temel olarak, CBDC’ler açık, izne dayalı olmayan ve merkeziyetsiz kripto para birimlerinden farklıdır. Her ikisi de farklı amaçlara hizmet eder ve birbirlerini şekilde tamamlar” değerlendirmesinde bulundu.

Lau, Web3 tarafında ise daha fazla içerik üreticisini çekmeyi hedeflediklerini ifade ediyor. Lau “Web3 henüz başlangıç aşamasında. OKX bu yolculuğun parçası olacak. Milyonlarca kullanıcı için Yalnızca Web3 ürünleri ve teknolojileri oluşturmaya odaklanan 400’den fazla çalışanımız var”  dedi.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...