Google Linke Tıkla, Türkiye Gazetesi'ni Google Favorilerine Ekle!

Hükümet kararını verdi: Kripto paralar yasaklanıyor!

Hükümet kararını verdi: Kripto paralar yasaklanıyor!

Pakistan Gelir ve Maliye Bakan Yardımcısı Ayşe Gous Paşa, kripto para hizmetlerinin yasaklanacağını açıkladı.

Kaydet
a- | +A

Pakistan Gelir ve Maliye Bakan Yardımcısı Ayşe Gous Paşa, internette ulaşılabilir kripto para hizmetlerinin, yasa dışı dijital para transferlerini engellemek için yasaklanacağını söyledi.

Anadolu Ajansı'nın haberine göre, Paşa, Senato Daimi Maliye Komitesi toplantısında yaptığı açıklamada, Kara Paranın Aklanmasının Önlenmesine İlişkin Mali Eylem Görev Gücü (FATF) şartları kapsamında internette ulaşılabilir kripto para hizmetlerinin, yasa dışı dijital para transferlerini engellemek için yasaklanacağını belirtti.
Paşa, Pakistan Merkez Bankasının ve Bilgi Teknolojisi Bakanlığının kripto paraların yasaklanması konusunda çalıştığını belirterek “İslamabad, kripto paraları asla yasallaştırmayacak” dedi.

Merkez Bankası Direktörü Sohail Cavad da kripto paranın sanal bir para birimi olduğunu ve şu ana kadar bunun 16 bin türünün oluşturulduğunu belirterek 2,8 trilyon dolarlık pazarın 1,2 trilyon dolara gerilediğini söyledi. Pakistan Merkez Bankası, Nisan 2018'de kripto para ticaretini ve madenciliğini yasaklamıştı. Ancak bu yasağa rağmen kripto para birimlerine rağbet artarak devam etti.

Ekonomik İşbirliği ve Kalkınma Örgütüne (OECD) bağlı Kara Paranın Aklanmasının Önlenmesine İlişkin Mali Eylem Görev Gücü (FATF) tarafından “teröre finansal destek sağladığı” ve “kara para aklanmasını engelleyemediği” gerekçesiyle Haziran 2018’de “gri liste”ye alınan Pakistan, 21 Ekim 2022’de bu listeden çıkarılmıştı. (Kaynak: Anadolu Ajansı)

BAKMADAN GEÇME
Kripto para borsası Binance duyurdu: Tamamen çekiliyor
HABER

Kripto para borsası Binance duyurdu: Tamamen çekiliyor

Bitcoin
HABER

Bitcoin'e neler oluyor? Resmen çakıldı, piyasada 1 trilyonluk kayıp

Whatsapp İkon Facebook İkon Bağlantıyı Kopyala
Yayın Tarihi |
Haberle İlgili Daha Fazlası
Dünya
Bizi Takip Edin Bizi Takip Edin
YORUMLAR
ÖNE ÇIKANLAR
SONRAKİ HABER
Soru 0 / 6
Türkiye Gazetesi dijital abonelik ve arşiv kampanyamızı ilk nereden duydunuz?

Haber Asistanı

Son 30 günün haberleri
📰

Türkiye Gazetesi Haber Asistanına Hoş Geldiniz!

Son 30 güne ait haberleri, spor gelişmelerini veya yazar yazılarını sorgulayabilirsiniz.