Kruvaziyer turizminde parlayan yıldız olduk: 1,1 milyon kişi geldi

- Güncelleme:
Kruvaziyer turizminde parlayan yıldız olduk: 1,1 milyon kişi geldi

Ekonomi Haberleri

Türkiye’ye gelen kruvaziyerlerin sayısı rekor kırdı. Özellikle İstanbul’a ilgi en üst seviyede. Kruvaziyer işletmecileri “İstanbul bu alanda parlayan yıldız” derken, esnaf ise “tarihî işler yapıyoruz” diyor…

KAAN ZENGİNLİ'NİN HABERİ - Türkiye’de kruvaziyer turizmi altın dönemini yaşıyor. Yüzen oteller olarak tabir edilen bu gemiler, her yıl ülkemize yüzbinlerce bol harcama yapan turist taşıyor. Özellikle son iki yıldır Türkiye’deki kruvaziyer limanları neredeyse boş kalmıyor. Ulaştırma Bakanlığı verilerine göre 2021’de Türkiye’ye 78 kruvaziyer ile 50 bin turist gelirken, bu sayı 2022 sonunda rekor artışla 995’e ulaştı ve bu kruvaziyerlerle 1,1 milyon turist geldi. 2023’ün ilk çeyreğinde de bu ilgi devam etti. Özellikle İstanbul ve Kuşadası, kruvaziyer turizminde önemli lokasyonların başında yer aldı. Galataport’un yapılması İstanbul turizmine büyük katkı sağladı. Galataport açıldığından bu yana 220’nin üzerinde kruvaziyer ağırladı, 550 bin turist bu gemilerle İstanbul’a geldi. Sadece bu yılın ilk çeyreğinde gelen gemi sayısı 120’yi buldu turist sayısı ise 110 bini geçti. Galataport’a yıl sonuna kadar gelen gemi sayısının, 2023 yılı içinde 200’ü geçmesi ve turist sayısının ise 500 bini bulması bekleniyor.

TÜRKİYE EN ÖNEMLİ ROTA

Kruvaziyer işletmecileri, Türkiye’nin bu alandaki turizmde parlayan bir rota olduğunu ifade ediyor. Konuyla ilgili gazetemize yapılan açıklamalarda şu ifadelere yer veriliyor: Türkiye hem lokasyon, kaliteli ve uygun tatil imkânı ve tarihî ve kültürel turizm noktalarıyla önemli bir ülke. Ancak büyük kruvaziyerlerin uzun yıllardır yanaşamadığı bir ülke. Yalnızca Kuşadası ve Bodrum gibi noktalara erişim sağlanıyordu. Galataport’un açılması oyunu değiştirdi. Ciddi bir ilgi oluştu. Çünkü tatil beldeleri dışında, gelen turist İstanbul’u da görmek istiyor. 2023 yılında en popüler rota İstanbul, Kuşadası ve Bodrum… Yunanistan ve İtalya’dan fazla talep geliyor.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...