Kulis: Memur-Sen'in yüzde 110 zam teklifi zorda! Toplu zam görüşmesinin perde arkası ortaya çıktı

Düzenleyen:
- Güncelleme:

Ekonomi Haberleri

Memur ve memur emeklisi için yeni zam dönemi başladı. 7. Dönem Toplu sözleşmesi görüşmelerinin ilk toplantısı dün gerçekleşti. Görüşmelerin perde arkası ortaya çıktı. Memur-Sen'in yüzde 110 zam teklifi kabul edilecek mi?

Memur ve memur emeklisi 6.5 milyon kişinin 2024 ve 2025 yıllarında alacağı zam oranlarını belirleyecek 7. Dönem Toplu sözleşmesi görüşmeleri dün başladı. Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan'ın başkanlığında başlayan toplantıya ilişkin dikkat çeken kulis bilgisi geldi. TGRT Haber Ankara Haber Müdürü Ahmet Sözcan, milyonlarca memuru ilgilendiren toplu sözleşmesi toplantısının perde arkasını paylaştı.

"KAMU ÇALIŞANLARINI ENFLASYONA EZDİRMEDİK"

Toplantı öncesi ve sonrasında açıklama yapan Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan, bütçeden kamu görevlilerine ayrılan payın artırıldığına dikkat çekerek, "Kamu çalışanlarını enflasyona ezdirmedik" dedi. Bakan Işıkhan, "Bu anlamda çalışma hayatımızın en önemli aktörlerinden biri olan kamu görevlileri sendikaları ve konfederasyonlarıyla yapacağımız, 7. Dönem Kamu Görevlileri Toplu Sözleşmesi çalışmalarımızı, tarafları optimal düzeyde memnun edecek şekilde sonuçlandırmayı hedefliyoruz" dedi.

Kulis: Memur-Sen'in yüzde 110 zam teklifi zorda! Toplu zam görüşmesinin perde arkası ortaya çıktı

MEMUR-SEN TALEBİMİZ ABARTLI DEĞİL

Toplu sözleşme görüşmelerinde masada yer alacak olan yetkili sendika, Memur-Sen, 2024 yılında yüzde 70, 2025 yılı için yüzde 40 olmak üzere toplam yüzde 110 zam ve 6 ay yerine her 3 ayda bir artış talep ediyor. Memur-Sen aynı zamanda kira desteği, bayram ikramiyesinin verilmesi, eş yardımının 2 bin lira olması, görevde yükselme ve emekliye seyyanen zam istiyor. Memur-Sen Genel Başkanı Ali Yalçın Merkez Bankasının enflasyon tahminine ve TÜİK'in açıklayacağı Temmuz ayı rakamlarına dikkat çekerek yüzde 110 zam taleplerinin abartılı olmadığını söyledi.

Kulis: Memur-Sen'in yüzde 110 zam teklifi zorda! Toplu zam görüşmesinin perde arkası ortaya çıktı

MEMUR-SEN'İN ZAM TALEBİ KABUL EDİLECEK Mİ?

TGRT Haber Ankara Haber Müdürü Ahmet Sözcan, toplu sözleşme görüşmelerine ilişkin kulis bilgilerini aktardı. Memurların yüzde 110 zam talep ettiğinin altını çizen Sözcan, “Bana gelen bilgilere göre memur sendika başkanları Vedat Işıkhan’ın yaklaşımından çok memnun kalmışlar. Toplu sözleşmeler ile ilgili toplantılar 1 ay boyunca devam edecek. Taleplerinden birisi üniversiteden mezun olmuş 1. dereceye yükselmiş bütün memurların 3600 ek göstergeden faydalanması yönündeydi. Işıkhan bu talebe olumlu yaklaştı. Kulis bilgilerine göre memurun istediği yüzde 110’luk talep zor görünüyor” dedi. 

Kaynak: TGRT Haber

BU VİDEO DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Düzenleyen:  - Ekonomi
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...