Zam pazarlığı başladı, Bakan ışıkhan müjdeyi verdi

- Güncelleme:
Zam pazarlığı başladı, Bakan ışıkhan müjdeyi verdi

Ekonomi Haberleri

Yaklaşık 6 milyon kamu görevlisi ve emeklisinin 2024-2025 yıllarını kapsayacak maaşları ile sosyal haklarının belirleneceği 7. Dönem Kamu Görevlileri Toplu Sözleşme Görüşmeleri dün başladı.

CEVDET FIRAT AYDOĞMUŞ'UN HABERİ - Toplantıda konuşan Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan, 1. dereceye ulaşan tüm memurların 3600 ek göstergeden yararlanacağı yeni bir yasal düzenleme yapılmasını planladıklarının müjdesini verdi.

Kamu personel yönetiminde geçmişin kangren hâline gelmiş sorunlarına el atıldığını ve bu sorunların yapısal olarak çözüldüğünü ifade eden Bakan Işıkhan “Antidemokratik bir uygulama olan kamuda başörtüsü yasağı yürürlükten kaldırılmıştır. 28 Şubat sürecinde başörtüsü sebebiyle aday memurken görevine son verilen memurlara kurumlarına yeniden atanma imkânı sağladık. Ayrıca 2011 ve 2013 yıllarında, sayıları yaklaşık 300 bin olan sözleşmeli personelimiz kadroya geçirilmiş, 2023 yılındaki düzenleme ile de 460 bine yakın sözleşmeli personelimize kadroya geçme hakkı tanınmıştır. 3600 ek gösterge düzenlemesini de içerecek şekilde tüm kamu görevlilerimizi kapsayan ek gösterge çalışmamız da sonuçlandırılmıştır. Sendikalarımızın talepleri doğrultusunda olan ve vaadimiz kapsamında yer alan, 1. dereceye ulaşan tüm memurların 3600 ek göstergeden yararlanacağı yeni bir yasal düzenleme yapılması planlanmaktadır” dedi. Işıkhan, kamudaki engelli istihdamını 2002’de 5 bin 777’den, bu yıl itibarıyla 65 bin 662’ye çıkardıklarını da belirtti. Hükûmetin iktidara geldiği 2002’de 2,5 milyon olan kamu personeli sayısının, bugün 5 milyonun üzerine çıktığını ifade eden Bakan Işıkhan “2002’de toplam personel giderlerinin bütçe içindeki payı yüzde 18 iken, bugün, bu rakam yüzde 27’yi aşmış durumda” dedi. “Kamu çalışanlarımızı enflasyona ezdirmedik” diyen Işıkhan, şunları söyledi: Kamu görevlileri sendikaları ve konfederasyonlarıyla yapacağımız ‘7. Dönem Kamu Görevlileri Toplu Sözleşmeleri’ çalışmalarımızı, tarafları optimal düzeyde memnun edecek şekilde sonuçlandırmayı hedefliyoruz.

SENDİKALARIN ÖNCELİKLERİ OVP'YE YANSIYACAK

Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz, dün Cumhurbaşkanlığı Külliyesinde Türk-İş, Hak-İş ve DİSK temsilcileriyle bir araya gelerek, eylül ayı içerisinde açıklanacak OVP kapsamında talep, görüş ve tavsiyeleri dinledi. Yılmaz, sendikaların doğrudan ve dolaylı vergiler arasındaki dengenin gelir dağılımı dikkate alınarak düzenlenmesini talep ettiğini belirterek gerek memur, gerek işçi sendikalarının önceliklerinin OVP’ye yansıyacağını kaydetti. Yılmaz, şunları söyledi: Paydaşlarımızla bir araya gelmeye, istişarelerde bulunmayı sürdüreceğiz. Bu kapsamda, önümüzdeki günlerde de finans kesimi ve tarım sektörü temsilcileri ile bir araya gelerek paydaşlarımızın OVP hazırlıkları kapsamında tavsiye ve taleplerini dinleyerek çalışmalarımızı sürdüreceğiz.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...