Otomotiv devi Ford binlerce işçiyi çıkaracak

Düzenleyen:
- Güncelleme:
Otomotiv devi Ford binlerce işçiyi çıkaracak

Ekonomi Haberleri

Avrupa'da teknoloji ve otomotiv firmalarının işten çıkarma furyasına Ford da katıldı. ABD'li dev otomotiv üreticisi Ford Motor ABD ve Kanada'da işten çıkarma kararı aldı. Binlerce çalışanın işine son verilmesi planlanırken en çok mühendislik birimlerinin etkileneceği belirtildi. 

Ford'dan yapılan açıklamada, büyüme ve değer katmaya yönelik Ford+ planının gerçekleştirilmesinin; kaliteyi artırmayı, maliyetleri düşürmeyi, önceliklere yatırım yapmayı ve ihtiyaç duyulan yeteneklere uyacak şekilde personel ayarlamayı içerdiği belirtildi.

MÜHENDİSLER ETKİLENECEK

Bu kapsamda yapılacak işten çıkarmaların, öncelikle ABD ve Kanada'daki mühendislik birimlerindeki ekip üyelerini etkilediği bildirildi.

KIDEM TAZMİNATI

Açıklamada, işten çıkarmalardan etkilenenlere kıdem tazminatı, yan haklar ve yeni kariyer fırsatları bulmaları için önemli yardım sunulacağı ifade edildi.

EN AZ 1.000 ÇALIŞANIN İŞİNE SON VERİLECEK

The Wall Street Journal'ın konuya ilişkin haberinde de şirkette en az 1.000 çalışanın işine son verileceği aktarıldı.

DAHA ÖNCEKİ İŞTEN ÇIKARTMA SÜRECİ

Ford, geçen yıl, çoğunluğu Kuzey Amerika'da olmak üzere küresel çapta 3 bin kişinin işine son verileceğini duyurmuştu.

Şirket, şubatta da küresel otomotiv sektörünün elektrikli araçlara yönelmesinin etkisiyle Avrupa genelinde yaklaşık 3 bin 800 çalışanını işten çıkaracağını bildirmişti.

Kaynak: Anadolu Ajansı

Düzenleyen:  - Ekonomi
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...