Petrol fiyatları alev alev! Benzin, motorin, LPG'ye zam yapılacak mı? İşte güncel akaryakıt fiyatları...

Düzenleyen: / Kaynak: Haber Merkezi
- Güncelleme:
Petrol fiyatları alev alev! Benzin, motorin, LPG'ye zam yapılacak mı? İşte güncel akaryakıt fiyatları...

Ekonomi Haberleri  / Haber Merkezi

Arz sorunuyla giderek yükselen petrol fiyatlarında ateş sönmüyor. Brent Petrol, arz kesintilerinin piyasayı sıkılaştırmasıyla yükselişini sürdürdü. Yılın en yüksek seviyelerine çıkan petrol akaryakıt fiyatlarına zam beklentisini güçlendirdi. Peki benzin, motorin, LPG'ye zam yapılacak mı? İşte güncel akaryakıt fiyatları...

Üç ayda yüzde 25 artışla 90 doları aşan Petrol fiyatları Petrol İhraç Eden Ülkeler Örgütü'nden (OPEC+) gelen raporun ardından atağa kalktı. Arz kesintilerinin etkisiyle Brent petrol 100 dolara doğru yelken açtı. Yılın en yüksek seviyelerine çıkan petrol akaryakıt fiyatlarına zam beklentisini güçlendirdi.

PETROL FİYATLARINDA ATEŞ SÖNMÜYOR

Suudi Enerji Bakanı Prens Abdülaziz bin Salman'ın krallığın ham petrol politikası ve net sıfıra ilişkin görüşleri üzerine bir konferansta konuşma yapmasının ardından OPEC+'nın arz kesintilerinin piyasayı sıkılaştırmasıyla yükselişini sürdürdü.  petrol, OPEC+'ın üretimi frenlemesi ve talep görünümünün iyileşmesi ile yılbaşından bu yana neredeyse yüzde 10 arttı. 94 doları aşarak yılın en yüksek seviyesine çıkan petrol, 95,34 ile rekor kırarak 100 dolara koştu. Fed'in kritik faiz kararı öncesinde petroldeki yıllık artış yüzde 3,48'i buldu. Brent Petrol'ün 90 dolar civarında fiyatlanmaya devam edeceğini belirten uzmanlar 100 dolar seviyesi için uyardı. 

BENZİN VE MOTORİNE ZAM GELECEK Mİ?

Petrol piyasasında yaşanan hareketli haftanın ardından iç piyasada akaryakıt fiyatlarına zam gelip gelmeyeceği merak konusu olmayı sürdürüyor. Dolar ve petrol fiyatlarında yaşanan dalgalanmadan doğrudan etkilenen motorin ve benzin fiyatları hafta içi üst üste zamlandı. Motorinin litresinde 2 TL, benzinin litresinde ise 1 lira 64 kuruş zamma gidildi.

Yapılan zamların ardından motorin 40 TL'yi aşarken, benzinin litresi geçen hafta gelen 2 TL'lik indirimle 40 TL sınırında kaldı. Dolar/TL'nin yeniden 27 TL'yi aşması ve petrol fiyatlarının 95 doları aşmasıyla benzin ve motorin fiyatlarında yeni zam beklentisi kuvvetlendi. Ancak, sektör kaynaklarından benzin ve motorine henüz bir zam beklentisi bulunmuyor. 

LPG'YE ZAM BEKLENTİSİ KUVVETLİ

Benzine yapılan zamların ardından araç sahiplerinin yöneldiği LPG fiyatlarına zam gelmesi bekleniyordu. Otogaz'ın litresinde 1,30 TL civarında beklenen zam henüz pompaya yansımadı. Ancak en geç ekim ayı başında LPG otogazda zam ihtimali kuvvetleniyor.

Öte yandan LPG fiyatları Eylül ayının başında 1 lira 30 kuruşluk tabelaya yanısıdı. LPG fiyatları yapılan artışla 18 TL'ye dayandı. Yeni zam beklentisinin hayata geçmesiyle LPG fiyatları 19 TL'ye dayanacak.

19 EYLÜL GÜNCEL AKARYAKIT FİYATLARI

İSTANBUL AVRUPA YAKASI AKARYAKIT FİYATLARI

İstanbul benzin fiyatı: 38,51 TL
İstanbul motorin fiyatı: 40,02 TL
İstanbul LPG fiyatı (Otogaz): 17,24 TL

İSTANBUL ANADOLU YAKASI AKARYAKIT FİYATLARI

İstanbul benzin fiyatı: 38,46 TL
İstanbul motorin fiyatı: 39,96 TL
İstanbul LPG fiyatı (Otogaz): 17,69 TL

ANKARA AKARYAKIT FİYATLARI

Ankara benzin fiyatı: 39,08 TL
Ankara motorin fiyatı: 40,56 TL
Ankara LPG fiyatı (Otogaz): 17,60 TL

İZMİR AKARYAKIT FİYATLARI

İzmir benzin fiyatı: 39,20 TL
İzmir motorin fiyatı:  40,75 TL
İzmir LPG fiyatı (Otogaz): 17,31 TL

BU VİDEO DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Düzenleyen:  - Ekonomi
Kaynak: Haber Merkezi
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...