REEDER HALKA ARZ KATILIM ENDEKSİNE UYGUN MU? Reeder halka arz helal mi?

Düzenleyen: / Kaynak: Türkiye Gazetesi
- Güncelleme:
REEDER HALKA ARZ KATILIM ENDEKSİNE UYGUN MU? Reeder halka arz helal mi?

Ekonomi Haberleri  / Türkiye Gazetesi

Dini hassasiyete sahip yatırımcılar Reeder katılım endeksine uygun mu değil mi merak ediyor. Reeder halka arz helal mi sorusuna da cevap aranıyor. Peki, Reeder katılım endeksine uygun mu? Reeder halka arz helal mi?

Reeder Teknoloji halka arz helal mi sorusu dini hassasiyeti olan yatırımcılar tarafından merak ediliyor. Katılım endeksine uygun olan halka arzlar helal olarak nitelendiriliyor. Reeder katılım endeksine uygun mu? Reeder halka arz helal mi?

REEDER KATILIM ENDEKSİNE UYGUN MU?

Halka arz katılım endeksine uyguluğu katılım şartlarına göre karar veriliyor. Faizsiz olan katılım endeksi islami şartlara uygun olduğu için dini hassasiyeti olan yatırımcılar tarafından tercih edilir. Katılım endeksi şartlarına göre Reeder Teknoloji katılım endeksine uygun değildir. 

REEDER HALKA ARZ HELAL Mİ?

Reeder, katılım endeksine uygun olmadığı için helal değildir. 

KATILIM ENDEKSİNE UYGUN NE DEMEK?

Katılım Endeksi, BIST üzerinde faizsiz yatırım ve katılım bankacılığına göre hisse senetlerinden oluşan borsa endeksine denir. Katılım endeksi İslami bakış açısına uygun faaliyet gösteren şirketlerin hisse senetlerinden oluşur. Katılım endeksinin temel amacı İslami finans ilkelerine uymak isteyen yatırımcılara alan açmaktır. Katılım endeksine uygunluk Türkiye Katılım Bankaları Birliği bünyesinde Danışma Kurulu ile oluşturulur. “Katılım Finans İlkelerine Uygun Faaliyet Gösteren Şirketlerin Belirlenmesinde Esas Alınacak Rehber”e göre değerlendirme yapılır. 

Düzenleyen:  - Ekonomi
Kaynak: Türkiye Gazetesi
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...