Ruhsat uzatıldı: TPAO Şırnak'ta 2 yıl daha petrol arayacak

Düzenleyen: / Kaynak: Haber Merkezi
- Güncelleme:
Ruhsat uzatıldı: TPAO Şırnak'ta 2 yıl daha petrol arayacak

Ekonomi Haberleri  / Haber Merkezi

TPAO'nun Şırnak'ta 15 bin 346 hektarlık alanı kapsayan petrol arama ruhsatı 2 yıl daha uzatıldı. Karar Resmi Gazete'de yayımlandı.

Türkiye, enerji alanında dışa bağımlılığı azaltmak için çalışmalırını sürdürüyor. Ülkemizin birçok yerinde petrol rezervi bulunurken, bazı bölgeler için de arama çalışmaları yapılmaya devam ediyor.

Enerji alanında yapılan çalışmalarla yerli doğal gaz ve petrol keşifleri haberleri arka arkaya verilirken, TPAO'nun Şırnak'ta 15 bin 346 hektarlık alanı kapsayan petrol arama ruhsatı 2 yıl daha uzatıldı.

Konuya ilişkin Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlığı Maden ve Petrol İşleri Genel Müdürlüğünün kararı Resmi Gazete'de yayımlandı.

2025'E KADAR UZATILDI

Karara göre TPAO, Şırnak ilinde 15 bin 346 hektarlık alanı kapsayan ve uzatım süresi 8 Şubat 2023 itibarıyla sona eren petrol arama ruhsat süresinin uzatılması için başvurdu.

Söz konusu petrol arama ruhsatının 8 Şubat 2025'e kadar 2 yıl uzatılmasına karar verildi.

 

Düzenleyen:  - Ekonomi
Kaynak: Haber Merkezi
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...