TPAO ruhsatı aldı: Siirt’te 5 yıl boyunca petrol arayacak

Düzenleyen: / Kaynak: İhlas Haber Ajansı
- Güncelleme:
TPAO ruhsatı aldı: Siirt’te 5 yıl boyunca petrol arayacak

Ekonomi Haberleri  / İhlas Haber Ajansı

Türkiye enerjide atılımlara devam ederken her geçen gün petrol arama çalışmaları hız kesmeden sürüyor. Türkiye Petrolleri Anonim Ortaklığı'nın (TPAO), Siirt’te 5 yıl süreyle petrol arama ruhsatı aldığı öğrenildi.

Türkiye'de son yıllarda enerji anlamında büyük ilerleme kaydederken karada ve denizde enerji arama çlaışmaları sürüyor. Atılımlar hız kesmeden sürerken Türkiye Petrolleri Anonim Ortaklığı'nın (TPAO) bir ilde daha petrol arayacağı öğrenildi.

5 SAHADA 5 YIL BOYUNCA ARANACAK

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlığı Maden ve Petrol İşleri Genel Müdürlüğünün petrol hakkına müteallik kararı Resmi Gazete'de yayımlandı. Kararla birlikte Türkiye Petrolleri Anonim Ortaklığına (TPAO) çeşitli illerdeki 5 sahası için petrol arama ruhsatı verildi. TPAO, Siirt, Şırnak, Amasya ve Samsun'da bulunan 5 sahada 5 yıl süreyle petrol araması gerçekleştirecek.

 

Düzenleyen:  - Ekonomi
Kaynak: İhlas Haber Ajansı
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...