TPAO'dan yeni hamle: 3 ilde metan gazı aranacak

Düzenleyen:
- Güncelleme:
TPAO'dan yeni hamle: 3 ilde metan gazı aranacak

Ekonomi Haberleri

Türkiye'nin enerji alanında attığı adımlarda önemli rol oynayan TPAO'dan yeni hamle geldi. Son olarak farklı illerde bulunan 5 sahada petrol arama çalışması yapmak için 5 yıl süre ile ruhsat alan TPAO, bu kez metan gazı arayacak. Arama yapacağı 3 il belli oldu.

Türkiye enerji arama çalışmalarında atılım yapmaya devam ediyor. Geçtiğimiz haftalarda 5 sahada petrol arama çalışması yapmak için 5 yıl süre ile ruhsat alan TPAO, şimdi de Zonguldak, Bartın ve Kastamonu'da metan gazı arama ruhsatı aldı.

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlığı Maden ve Petrol İşleri Genel Müdürlüğünün petrol hakkında verdiği müteallik kararı, Resmi Gazete'de yayımlandı.

Karara göre Türkiye Petrolleri Anonim Ortaklığı (TPAO), Zonguldak, Bartın ve Kastamonu'da bulunan Türkiye Taşkömürü Kurumu (TTK) imtiyaz sahalarında metan gazı işletme ruhsatı hakkına sahip olacak.

Karara göre TPAO, metan gazı işletme ruhsatlarında, ruhsat devri yapılmaksızın arama, etüd ve işletme yapmak üzere hak tesisi gerçekleştirebilecek.

TPAO'dan yeni hamle: 3 ilde metan gazı aranacak

TÜM MASRAFLARI TPAO KARŞILAYACAK

TPAO, sahada uygun gördüğü tüm bölgelerde,  metan gazı arama ve işletmeye yönelik operasyonları yapabilecek. Ayrıca gaz çıkışını teşvik etmeye yönelik gerekli teçhizatı sahaya getirebilecek.

TPAO, başvuru ve tescil harçlarına ilişkin bedeller ve hak tesisi için oluşacak tüm masrafları karşılayacak.

Başvuru ve tescil harçlarına ilişkin bedeller ve hak tesisi için oluşacak tüm masraflar TPAO tarafından karşılanacak.

BU VİDEO DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Kaynak:Anadolu Ajansı

Düzenleyen:  - Ekonomi
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...