Rusya bombaladı piyasalar altüst oldu! Altın fiyatları fırladı: Kripto paralar sert düştü

Düzenleyen:
Rusya bombaladı piyasalar altüst oldu! Altın fiyatları fırladı: Kripto paralar sert düştü

EKONOMİ Haberleri

Rusya’nın Ukrayna’ya karşı askeri harekat başlatmasıyla birlikte piyasalarda sert bir yükseliş yaşanmaya başladı. Piyasalar adeta alt üst olurken, kripto paralarda tarihi çöküş yaşanıyor. Altın tarafında güçlü yükselişler yaşanırken, ons altın patlamalarla birlikte 1931 dolar seviyesine kadar yükseldi. Ons altındaki bu sert yükseliş çeyrek ve gram altın fiyatlarının da yükselmesine neden oluyor. Peki, çeyrek ve gram altın fiyatları ne kadar, kaç TL? İşte güncel altın fiyatları…

Rusya-Ukrayna geriliminde savaş başlatılmış durumda. Askeri harekatın başlatılmasıyla birlikte Ukrayna'nın doğusundaki Donbas'ta patlama sesleri duyulmaya başladı. Yaşanan askeri harekatın ardından piyasalarda tepki vermeye başladı. Ons altın sert bir yükselişle 1931 dolara kadar çıkarken, kripto paralarda düşüşler yaşanmaya başladı. 

1,5 YIL SONRA BİR İLK 

Rusya’nın savaşı başlatmasıyla birlikte piyasalarda sert hareketler görülmeye başlandı. Ons altın 2020’nin Eylül ayının ardından ilk kez 1940 seviyesini aştı. . Gün içinde en düşük 1907 dolar, en yüksek de 1949 dolar seviyesi görüldü. Saat 07:26 itibarıyla ons altın 1948 dolar seviyesinde işlem görüyor.

GRAM ALTIN YÜKSELİŞTE 

Ons altında yaşanan sert yükselişle gram altında yukarı yönlü hareketlilik başladı. Güne 848 liradan başlayan gram altın gün içinde en düşük 846 lira, en yüksek de 868 lira seviyesini gördü. Saat 07:26 itibarıyla 866 liradan alıcı buluyor.

PETROLUN FİYATI 100 DOLARI AŞTI 

Petrol fiyatları da savaşın başlamasıyla sert bir yükselişe geçti. Brent petrol yüzde 4.5'in üzerinde değer kazanarak 99 dolar seviyesinde işlem görüyor.

KRİPTO PARALAR ALTÜST OLDU 

Kripto para piyasalarında ise sert bir gerileme söz konusu. Rusya’nın askeri harekatı başlatmasıyla birlikte lider kripto para birimi Bitcoin, yüzde 9’a yakın düşüşle 34 bin 935 dolar, Ethereum yüzde 10'a yakın düşüşle 2 bin 376 dolar, Solana yüzde 10 oranında düşüşle 78.8 dolar, Shiba Inu yüzde 7 düşüşle 0.00002310 dolar seviyesinde, Dogecoin yüzde 10 oranında düşüşle 0.1185 dolar, Ripple yüzde 10 düşüşle 0.64 dolardan alıcı buluyor.

Düzenleyen:  - EKONOMİ
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...