Son Dakika: Piyasalar merakla bekliyordu: ABD'de enflasyon son 2 yılın en düşük seviyesine indi

Düzenleyen:
- Güncelleme:
Son Dakika: Piyasalar merakla bekliyordu: ABD'de enflasyon son 2 yılın en düşük seviyesine indi

Ekonomi Haberleri

Son Dakika: Altın ve döviz piyasasının merakla beklediği ABD Haziran ayı enflasyon verisi açıklandı. Ülkede enflasyon son 2 yılın en düşük seviyesine indi. Kritik veri sonrasında dolar ve altında son durum...

Küresel piyasaların merakla beklediği ABD Tüketici Fiyat Endeksi (TÜFE) açıklandı. Verilere göre Haziran ayı enflasyonu yüzde 3 seviyesinde gerçekleşti. Haziran için beklenti ise yüzde 3,1 seviyesine çekilmesiydi. 

SON 2 YILIN EN DÜŞÜK SEVİYESİNDE

ABD’de enflasyon 2022’nin Haziran ayında yüzde 9,1 ile son 40 yılın en yükseğini gördü. ABD Merkez Bankası (FED), yükselişe geçen enflasyonla mücadele için geçen yıl Mart ayından itibaren faiz artışına başladı. FED, politika faizini yüzde 0,25’ten yüzde 5,25’e kadar yükseltti. 

Enflasyon oranlarındaki yavaşlamaya enerji ve gıda fiyatlarındaki gerileme etkili oldu.  Bu yılın Haziran ayında, enerji maliyeti %16,7 düşerken akaryakıt fiyatları %36,6, benzin %26,5 ve kullanım gazı hizmeti %18,6 düştü. Çekirdek enflasyon oranı, 2021 Ekim ayından bu yana en düşük seviye olan %4,8'e geriledi.

ENFLASYON FED İÇİN İPUCU VERECEK

Fed, geçen ay faiz döngüsüne ara vermişti. FED Başkanı Powell daha sonra rahatlamak için henüz erken olduğunu belirterek faiz artışlarının devam edeceği sinyalini verdi. Enflasyon verilerinin ABD Merkez Bankası (FED) üzerindeki baskıyı azaltması bekleniyor. Bugün açıklanan veri FED’in 26 Temmuz toplantısında vereceği faiz kararı için de yol gösterici olacak. Mevcut durumda piyasadaki beklentiler 25 baz puanlık artış yapılması noktasında yoğunlaşıyor.

DOLAR/TL'DE SON DURUM

Dolar ve altın yatırımcısı enflasyon verilerini merakla bekliyordu. Dolar/TL kuru veri sonrasında 26,15 TL seviyesinde işlem görmeye devam ediyor. 

DOLAR ENDEKSİ DÜŞÜŞE GEÇTİ

Veri öncesinde 101 seviyesinden bulunan dolar endeksi verinin açıklanmasının ardından 100.965 seviyesine sarktı.

Son Dakika: Piyasalar merakla bekliyordu: ABD'de enflasyon son 2 yılın en düşük seviyesine indi

GRAM ALTINDA YENİ REKOR

Sabah saatlerinde dolar kurundaki ve ons altındaki yükseliş ile rekor kırarak 1630 lira seviyesini aşan gram altın fiyatı aynı dakikalarda 1639 liradan alıcı ile buluşuyor.

ONS ALTIN ATAĞA KALKTI

Güne 1936 dolar seviyesinden başlayan Ons altın, veriler açıklandıktan sonra 1950 dolar seviyesine dayandı. Anlık olarak altının onsu 1946 dolardan işlem görüyor.

Son Dakika: Piyasalar merakla bekliyordu: ABD'de enflasyon son 2 yılın en düşük seviyesine indi

GÜNCEL DÖVİZ FİYATLARI İÇİN TIKLAYINIZ

GÜNCEL ALTIN FİYATLARI İÇİN TIKLAYINIZ

BU VİDEO DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

 

 

Düzenleyen:  - Ekonomi
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...