Google Linke Tıkla, Türkiye Gazetesi'ni Google Favorilerine Ekle!

Son Dakika: Ticaret Bakanı Ömer Bolat açıkladı: İhracatta yeni rekor, tarihi seviyeye çıktı

Son Dakika: Ticaret Bakanı Ömer Bolat açıkladı: İhracatta yeni rekor, tarihi seviyeye çıktı

Son dakika haberi: Ticaret Bakanı Ömer Bolat Kahramanmaraş'ta temmuz ayı dış ticaret rakamlarını açıkladı. Bakan Bolat, tarihin en yüksek Temmuz ayı ihracat değerine ulaşıldığını söyledi

Kaydet
a- | +A

Ticaret Bakanı Ömer Bolat Kahramanmaraş'ta temmuz ayı dış ticaret rakamlarını açıklıyor. Bakan Bolat, Temmuz ayında ihracatın yüzde 8.4 artarak tarihin en yüksek seviyesine çıktığını söyledi.

Bakan Bolat'ın açıklamaları şu şekilde:

"Bakanlığımızca atılan tüm bu adımlarla birlikte depreme ilişkin kararlı çalışmalarımızı göstermek amacıyla iş dünyamızla birlikte iki büyük ve yıkıcı depremin merkez üssü Kahramanmaraş'ta Dış Ticaret Rakamlarının açıklanmasına karar verdik.

Bu kapsamda sizlerle yurt içi ve yurt dışı gelişmelerle birlikte Temmuz 2023 dönemine ait Dış Ticaret verilerimize ilişkin değerlendirmelerimizi paylaşmak istiyorum.

"TARİHİN EN YÜKSEK TEMMUZ AYI İHRACATI"

Hükümetimiz esnaf ve sanatkarların kredi geri ödemelerini 6 aylığına faizsiz ertelemişti. 1 Ağustos'tan itibaren yine 6 aylığına krediler deprem bölgesinin tamamında 6 ay daha ertelenmiştir.

Fırsatçılık yapan, deprem sıkıntılarından istifade etmeye çalışanlara yaptırımlar uygulandı. Fahiş fiyat artışı yaptığını tespit ettiğimiz müeseseleri bulmak amacıyla denetim gerçekleştirildi.

İhracatımız Temmuz ayında %8,4 artışla 20 milyar 93 milyon dolar olarak gerçekleşmiştir. Böylelikle tarihin en yüksek Temmuz ayı ihracat değerine ulaşılmıştır.

Son Dakika: Ticaret Bakanı Ömer Bolat açıkladı: İhracatta yeni rekor, tarihi seviyeye çıktı
Başlık ResmiSon Dakika: Ticaret Bakanı Ömer Bolat açıkladı: İhracatta yeni rekor, tarihi seviyeye çıktı

YERİNDE DÖNÜŞÜM PROJESİ İÇİN FAİZSİZ KREDİ

"Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığımız yönetiminde ve koordinasyonunda yapılmakta olan konut projesinin yanında, yine adıgeçen Bakanlığımız, kendi konut veya işyerini yerinde inşa edecek afetzedelerimize Yerinde Dönüşüm Projesi kapsamında faizsiz kredi imkânı sunmaktadır. Vatandaşlarımızın bu projeye 100 bini aşan başvuruyla oldukça yüksek bir ilgi gösterdiğini memnuniyetle ifade etmek istiyorum.

(Konutlar için 500 bin TL hibe + 500 bin ile 800 bin TL arasında faizsiz kredi verilmesi, iş yerleri için 250 bin TL hibe + 250 bin ile 500 bin TL faizsiz kredi verilmesi kararlaştırılmıştır. Krediler 2 yıl ödemesiz, toplamda 10 yıl vadeli ve faizsiz olarak verilecektir.)

BU VİDEO DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

BAKMADAN GEÇME
Ticaret Bakanı Bolat duyurdu: Mısır ile ticarette yeni yol haritası belirlendi
HABER

Ticaret Bakanı Bolat duyurdu: Mısır ile ticarette yeni yol haritası belirlendi

Whatsapp İkon Facebook İkon Bağlantıyı Kopyala
Yayın Tarihi |
Haberle İlgili Daha Fazlası
Ekonomi
Bizi Takip Edin Bizi Takip Edin
YORUMLAR
ÖNE ÇIKANLAR
SONRAKİ HABER
Soru 0 / 6
Türkiye Gazetesi dijital abonelik ve arşiv kampanyamızı ilk nereden duydunuz?

Haber Asistanı

Son 30 günün haberleri
📰

Türkiye Gazetesi Haber Asistanına Hoş Geldiniz!

Son 30 güne ait haberleri, spor gelişmelerini veya yazar yazılarını sorgulayabilirsiniz.