Tarım Bakanı: Et fiyatları stabil hâle gelecek

Düzenleyen:
Tarım Bakanı: Et fiyatları stabil hâle  gelecek

Ekonomi Haberleri

Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanı Faruk Çelik, Kurban Bayramı sürecinde et fiyatlarında spekülatif dalgalanmalar olmadığını dile getirdi.

NTV canlı yayınında konuşan Çelik, Türkiye genelinde bayram öncesi karkas kilogram fiyatının 25-26 lira arasında değiştiğini, bayram sonrasında da fiyatlarda bir oynama olmadığını ifade etti. Bu sene temmuz ayına kadar yaklaşık 250 bin besi hayvanının ithal edildiğini belirten Çelik, şöyle konuştu: “Yıl içerisinde ortalama 400-450 bin civarındaki ihtiyacı karşılamak için de şu anda ESK olarak besilik hayvan ithalatımız başladı. 17 bin hayvan ilk partide geldi üreticilere, besicilere dağıtıldı. 9 Eylül itibarıyla 10 bin hayvan geldi ve 24 Eylül tarihi itibarıyla 7 bin, 28 Eylül’de de 20 bin olmak üzere 47 bin hayvan besicilerimize verilmiş olacak. Bu konuda güzel bir zincir kurduk, yani kırmızı et sanayi yerel marketler ve tüketim anlamında kasaplar ve tüketici zincirini kurduk ve önümüzdeki günlerde et fiyatlarının çok daha stabil hâle geleceğini bütün kamuoyu görecek.”

Düzenleyen:  - Ekonomi
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...