Google Linke Tıkla, Türkiye Gazetesi'ni Google Favorilerine Ekle!

Ticaret Bakanlığı açıkladı! Dijital platform ve internet sağlayıcı şirketlere 24 milyon lira ceza

Ticaret Bakanlığı açıkladı! Dijital platform ve internet sağlayıcı şirketlere 24 milyon lira ceza
Fotoğraf Başlığı Ticaret Bakanligi açikladi! Dijital platform ve internet saglayici sirketlere 24 milyon lira ceza

Ticaret Bakanlığı, dijital platform ve internet sağlayıcı şirketlere mevzuata aykırı hareket ettikleri gerekçesiyle 24 milyon lira ceza uyguladığını açıkladı.

Kaydet
a- | +A

Ticaret Bakanlığı'nın yaptığı açıklamaya göre, tüketicilerin çıkarlarını korumak için kişiye özel film, dizi, belgesel, komedi, spor gibi içerik sunan dijital platformlar hakkında inceleme başlattığı belirtildi:


Ticaret Bakanlığı açıkladı! Dijital platform ve internet sağlayıcı şirketlere 24 milyon lira ceza - 1. Resim
Başlık ResmiTicaret Bakanlığı açıkladı! Dijital platform ve internet sağlayıcı şirketlere 24 milyon lira ceza - 1. Resim

"Ticaret Bakanlığı, tüketicilerin çıkarlarını korumak amacıyla internet servis sağlama hizmeti sunan şirketler ile kişiye özel film, dizi, belgesel, komedi, spor gibi yayın ve içerik hizmeti sunan dijital platformlar hakkında inceleme başlattı.

Yapılan denetimlerde, dijital platform ve internet servis sağlayıcı şirketler tarafından, fiilen sunulmayan hizmet için tüketicilerden bedel talep edilmesi, taahhüt süresi içinde taahhütname koşullarında tüketici aleyhine değişiklik yapılması, vadedilen nitelikte hizmet sunulmaması, abonelik fesih taleplerinin süresi içerisinde yerine getirilmemesi, herhangi bir hizmetten faydalanmayan tüketicilere fatura düzenlenerek kendilerinden ücret talep edilmesi şeklinde mevzuata aykırı uygulamalar tespit edildi.

Bu kapsamda, tüketicilere yaşatılan bu mağduriyetler dolayısıyla dijital platform ve internet servis sağlayıcı şirketlere 24 milyon 192 bin lira tutarında idari para cezası kesildi.

Ticaret Bakanlığı dijital yayın sektöründe yer alan firmaların mevzuata uyum durumlarının kontrolü ile birlikte hem vatandaşların çıkarlarını korumak hem de tüketici memnuniyetini sağlamak amacıyla çalışmalarına devam ediyor."

BAKMADAN GEÇME
Ticaret Bakanı Ömer Bolat, fahiş fiyatla mücadelede kesilen cezaları bir bir açıkladı
HABER

Ticaret Bakanı Ömer Bolat, fahiş fiyatla mücadelede kesilen cezaları bir bir açıkladı

Whatsapp İkon Facebook İkon Bağlantıyı Kopyala
Yayın Tarihi |
Haberle İlgili Daha Fazlası
Ekonomi
Bizi Takip Edin Bizi Takip Edin
YORUMLAR
ÖNE ÇIKANLAR
SONRAKİ HABER
Soru 0 / 6
Türkiye Gazetesi dijital abonelik ve arşiv kampanyamızı ilk nereden duydunuz?

Haber Asistanı

Son 30 günün haberleri
📰

Türkiye Gazetesi Haber Asistanına Hoş Geldiniz!

Son 30 güne ait haberleri, spor gelişmelerini veya yazar yazılarını sorgulayabilirsiniz.