TPAO'dan yeni petrol hamlesi: Bir bölgede daha arama yapılacak

Düzenleyen: / Kaynak: İhlas Haber Ajansı
- Güncelleme:
TPAO'dan yeni petrol hamlesi: Bir bölgede daha arama yapılacak

Ekonomi Haberleri  / İhlas Haber Ajansı

Türkiye 2023 yılına petrol ve doğalgaz keşifleriyle damga vurmaya devam ediyor. Gabar ve Cudi'den gelen sevindirici haberlerin ardından TPAO, bir bölgede daha petrol araması yapacağını duyurdu.

Yeraltı kaynakları keşifleriyle 2023 yılında ön plana çıkan Türkiye, petrolde yeni adımlar atmaya devam ediyor. Terörden temizlenen Gabar ve Cudi'de bulunan rezervlerin ardından Türkiye Petrolleri Anonim Ortaklığı yeni keşifler için kolları sıvadı. Karadeniz'de ve Van petrol araması için harekete geçen TPAO, bir ilde daha sondaj çalışmalarını başlattı.

BİR İLDE DAHA PETROL ARANACAK

Türkiye Petrolleri Anonim Ortaklığı'ndan (TPAO) yapılan açıklamaya göre Siirt'te bir sondaj kuyusu açarak petrol arama çalışması başlatılıyor. TPAO Batman Bölge Müdürlüğü, Siirt'in merkez ilçesi Yerlibahçe köyü sınırları içindeki AR/TPO/K/M47-b3 ruhsat numaralı sahada, Kalender-1 tespit kuyusunda petrol arayacak.

Döner sondaj tekniği kullanılacak sondaj çalışması çerçevesinde üretim değil, sadece tespit yapılacağı belirtilirken, ham petrolün rezerv ve kalitesine göre üretim kuyusu açılıp açılmayacağının kararlaştırılacağı bildirildi. Gerçekleştirilecek olan projenin bedelinin 9 milyon lira olması bekleniyor.

Öte yandan Gabar'da gerçekleştirilen çalışmalarda günlük 100 bin varil hedefine bir adım daha yaklaşıldı. Terörden temizlenen bölgede petrol üretiminin 25 bin varile ulaştı. TPAO'dun Karadeniz'de 1 milyon 193 bin hektarda arama yapması için de karar Resmi Gazete'de yayımlandı.

Düzenleyen:  - Ekonomi
Kaynak: İhlas Haber Ajansı
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...