Akaryakıtta taşlar yerinden oynadı! Petrol Ofisi 111 yıllık sektör devini satın alıyor

Düzenleyen: / Kaynak: İhlas Haber Ajansı
- Güncelleme:
Akaryakıtta taşlar yerinden oynadı! Petrol Ofisi 111 yıllık sektör devini satın alıyor

Ekonomi Haberleri  / İhlas Haber Ajansı

Türkiye'nin önde gelen akaryakıt ve otogaz dağıtıcısı Petrol Ofisi'nden akaryakıt sektöründe taşları yerinden oynatacak hamle geldi. Yerli akaryakıt devi, Türkiye'de 111 yıldır faaliyet gösteren İngiltere merkezli BP'nin akaryakıt operasyonlarını satın alıyor.

Akaryakıt sektöründe yer yerinden oynuyor. Benzin ve motorine yapılan zamlarla gündeme gelen akaryakıt sektörü bu kez, dikkat çeken bir satışla gündeme geldi. Yerli akaryakıt devi Petrol Ofisi, küresel piyasanın öncüsü BP'yi satın almak için harekete geçtiğini duyurdu.

1 ASIRLIK AKARYAKIT DEVİ TÜRKİYE'DEN ÇIKIYOR MU?

Petrol Ofisi'nden yapılan açıklamaya göre 1912'den bu yana yani 1 asırdan fazla bir süredir Türkiye'de faaliyet gösteren BP'nin akaryakıt operasyonlarını satın almak üzere hisse alım sözleşmesi imzalandı.

Merkezi İngiltere'de bulunan BP’nin Türkiye pazarındaki BP Petrolleri A.Ş. ve BP Turkey Refining Limited şirketlerini kapsayan ve kapanışı düzenleyici kurumun onayına tabi olan satışına ilişkin işlemin bedeli ise açıklanmadı.

PETROL OFİSİNİN PAZARDAKİ PAYI GÜÇLENECEK

Petrol Ofisi Grubu’nun ana hissedarı Vitol’ün Yönetim Kurulu Üyesi Chris Bake konuyla ilgili şu açıklamalarda bulundu: “Türkiye enerji sektörünün milli gururu Petrol Ofisi Grubu’nun daha da güçlenmesini sağlayacak bu adımı atmaktan ötürü son derece mutluyuz. Genç ve dinamik nüfusu ve büyüme potansiyeliyle Türkiye’nin geleceğine olan güvenimiz tam.”

Petrol Ofisi Grubu CEO’su Mehmet Abbasoğlu, “Pazardaki gücümüzü daha da pekiştirecek bu heyecan verici buluşmayı ve yeni ekip arkadaşlarımızın aramıza katılmasını sabırsızlıkla bekliyoruz” şeklinde konuştu.

Rekabet Kurumu’nun onayına tabi olan satışın 2024’te tamamlanması bekleniyor.

Düzenleyen:  - Ekonomi
Kaynak: İhlas Haber Ajansı
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...