TÜRKSAT yedek merkezi bugün açılıyor

Düzenleyen: / Kaynak: Türkiye Gazetesi
- Güncelleme:
TÜRKSAT yedek merkezi bugün açılıyor

Ekonomi Haberleri  / Türkiye Gazetesi

TÜRKSAT Uydu Yer Sistemleri Yedeklilik Merkezinin açılışı, bugün Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu tarafından yapılacak.

Hizmete açacakları merkezin, ülke güvenliği açısından kritik olan tv-radyo, internet hizmetleri ve uydu yer istasyonları üzerinden iletilen verilerin, olağanüstü durum veya sistem kaynaklı acil durumlarda kesintiye uğramamasını sağlayacağını ifade eden Bakan Uraloğlu, 15 Temmuz hain darbe girişiminde TÜRKSAT’a yapılan saldırıyı hatırlatarak “Gölbaşı Yerleşkesine 15 Temmuz 2016’daki hain darbe girişiminde yapılan saldırı, TÜRKSAT AŞ’nin stratejik önemini bir kez daha ortaya koymuştur. TÜRKSAT, Uydu Yer Sistemleri Yedeklilik Merkezini Kahramankazan Uzay ve Havacılık İhtisas OSB’de kurdu. Bu merkez, ülke güvenliği açısından kritik olan TV-radyo, internet hizmetleri ve uydu yer istasyonları üzerinden iletilen verilerin, deprem, terör saldırısı, doğal afet ve yangın gibi olağanüstü durum veya sistem kaynaklı acil durumlarda kesintiye uğramamasını sağlamayı amaçlıyor” dedi.

AVRASYA'DAN ARAÇ GEÇİŞİNDE YENİ REKOR

Bakan Uraloğlu, Avrasya Tüneli’nin, 10 Kasım’da 86 bin 576 birim araçla günlük trafik garanti rakamını aşarak rekor tazelediğini bildirdi. Uraloğlu “Ekimde aylık ortalama 77 bin 760 birim araç sayısına ulaşıldı ve bugüne kadar en yüksek geçiş yapılan ay oldu. Böylece ekim ayındaki geçiş, garanti edilen trafik sayısının yüzde 10 üzerinde gerçekleşti" bilgisini paylaştı.

Düzenleyen:  - Ekonomi
Kaynak: Türkiye Gazetesi
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...