Türkiye'nin milli haberleşme uydusu Türksat 6A için geri sayım... Bakan Kacır 'testlere' ilişkin son durumu açıkladı

Düzenleyen: / Kaynak: Anadolu Ajansı
- Güncelleme:
Türkiye'nin milli haberleşme uydusu Türksat 6A için geri sayım... Bakan Kacır 'testlere' ilişkin son durumu açıkladı

TEKNOLOJİ Haberleri  / Anadolu Ajansı

Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mehmet Fatih Kacır, Türksat 6A'nın geldiği son noktayı açıkladı. Bakan Kacır, test sürecinin neredeyse bittiğini söyledi.

Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mehmet Fatih Kacır, TBMM Plan ve Bütçe Komisyonunda bakanlığı ile bağlı kuruluşlarının 2024 yılı bütçelerine ilişkin sunum yaptı. Türkiye Yüzyılı'nda, yeşil ve dijital dönüşümü hızlandıracaklarını belirten Kacır, "Ülkemizi küresel düzeyde ileri teknoloji üretim merkezi haline getirecek, bilgi temelli dijital ekonomiyi büyütecek, yenilikçi ve girişimci insan kaynağımızı güçlendireceğiz." şeklinde konuştu.

Türkiye'nin milli haberleşme uydusu Türksat 6A için geri sayım... Bakan Kacır 'testlere' ilişkin son durumu açıkladı 

Mehmet Fatih Kacır, konuşmasında, Bakanlık olarak, kritik teknolojilerde bağımsızlık, katma değerli üretim ve yüksek teknoloji ihracatını artırma, nitelikli istihdamı sağlama ve topyekün kalkınma hedefleriyle çalışmaları sürdürdüklerini vurguladı. 

"TÜRKSAT 6A'NIN TESTLERİNİ BÜYÜK ÖLÇÜDE TAMAMLADIK"

Türkiye'nin ilk yerli ve milli yüksek çözünürlüklü görüntüleme uydusu İMECE'yi uzaya fırlattıklarını hatırlatan Kacır, ardından da Türksat 6A uydusuna ilişkin son bilgileri verdi:

"Elektro optik kamerasından haberleşme ekipmanlarına, uçuş bilgisayarından yazılımlarına milli olarak tasarlayıp ürettiğimiz uydumuz ile dünyanın herhangi bir yerinden hiçbir sınırlandırma olmadan görüntü alabiliyoruz. Türkiye'nin ilk milli haberleşme uydusu Türksat-6A'nın testlerini büyük ölçüde tamamladık. Uyduyu önümüzdeki aylarda fırlatmayı hedefliyoruz."

Fatih Kacır, Türkiye'nin uzay çalışmalarına ilişkin ise şu şekilde konuştu:

"Ay'a erişebilen sayılı ülkeler arasına girmemizi sağlayacak Ay Araştırma Programı kapsamında Milli Hibrit İtki Sistemimiz ile çalışan uzay aracımızın tasarımını tamamladık, üretim süreci devam ediyor. Uzaya Erişim ve Uzay Limanı Programı kapsamında, uzay araçlarını uzaya bağımsız gönderme kabiliyetine ve fırlatma teknolojilerine yönelik çalışmalarımıza devam ediyoruz."

Düzenleyen:  - TEKNOLOJİ
Kaynak: Anadolu Ajansı
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...