Yedi ayda üçüncü zam: Uşak'ta simit fiyatları değişti

Düzenleyen:
- Güncelleme:
Yedi ayda üçüncü zam: Uşak'ta simit fiyatları değişti

Ekonomi Haberleri

Geçtiğimiz ay 5 liradan 6 liraya çıkarılan 100 gram simit, Uşak'ta son gelen zamla birlikte bugün itibarıyla 7,5 lira oldu. Uşak Fırıncılar ve Unlu Mamul İmalatçıları Esnaf Odası Başkanı Zafer Kurnaz, "Fırıncı esnafı olarak artan maliyetler karşısında iş yerlerimizi açık tutmak için mücadele ediyoruz" dedi.

Artan maliyetlerle birlikte Türkiye genelinde birçok kentte ekmek ve simit fiyatlarına zam yapıldı. Bu illerden birisi de Uşak oldu. Uşak’ta geçtiğimiz Haziran ayında yüzde 20 zam yapılan simit ve poğaça fiyatlarına yeniden yüzde 25 zam yapıldı. Bununla birlikte kentte simit, açma ve poğaça fiyatlarına 1 Ocak 2023 tarihinden bu yana üçüncü kez zam yapılmış oldu.

100 GRAM SİMİT 7,5 TL

İhlas Haber Ajansı'nın haberine göre; bugünden itibaren Uşak’ta 100 gram simit 7,5 TL, 100 gram sütlü simit 8 TL, 100 gram tereyağlı simit 12,50 TL, Açma 100 gram 15 TL, poğaça 100 gram 15 TL, kurabiye 100 gram 15 TL, börek 100 gram 15 TL boyoz 100 gram 15 TL ve mayalılar 100 gram 25 TL gibi fiyatlardan satılmaya başlandı. Haziran ayında zam gelen 250 gram kıymalı, peynirli ve ıspanaklı pide çeşitlerine ise zam gelmedi. Pideler 80 liradan satılmaya devam ediliyor.

Özellikle susam ve akaryakıt fiyatlarındaki artışların esnafın ürettiği tüm ürünlere ister istemez yansıdığını kaydeden Uşak Fırıncılar ve Unlu Mamul İmalatçıları Esnaf Odası Başkanı Zafer Kurnaz, "Fırıncı esnafı olarak artan maliyetler karşısında iş yerlerimizi açık tutmak için mücadele ediyoruz" dedi.

MALİYET ARTIYOR, GÜÇ DURUMDA KALIYORUZ

"Zam yapmayı, vatandaşı sıkıntıya sokmayı biz de istemiyoruz" diyen Kurnaz, "Ama esnaf olarak başta susam, akaryakıt gibi ürünlerin maliyeti durmadan artıyor. Unu, tuzu, mayası, doğalgazı ve işçiliği arttıkça biz de güç durumda kalıyoruz. Onun için ister istemez imal ettiğimiz ürünlerimizde fiyat güncellemesine gitmek zorunda kalıyoruz" şeklinde konuştu. (Kaynak: İhlas Haber Ajansı)

Düzenleyen:  - Ekonomi
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...