Ekmek fiyatına bir ilde daha zam geldi: 210 gram ekmek yüzde 50 zamlandı

Düzenleyen:
- Güncelleme:
Ekmek fiyatına bir ilde daha zam geldi: 210 gram ekmek yüzde 50 zamlandı

Ekonomi Haberleri

Akaryakıt fiyatlarında yaşanan artışın ardından ekmek fiyatlarına zam dalgası sürüyor. Balıkesir'de 210 gram ekmeğe yüzde 50 zam yapıldığı duyuruldu.

Akaryakıt fiyatlarında yaşanan vergi kaynaklı artışların ardından ekmek fiyatlarına zam üstüne zam gelmeye devam ediyor. Temmuz ayında Zonguldak, Sinop, Van, Ankara, Yozgat, Kocaeli, Denizli, İzmir gibi illerde ekmek fiyatı zamlandı. İstanbul'da ise zammın ne zaman geleceği merak konusu olmayı sürdürüyor. Ekmeğe zam yapılan illere bir il daha eklendi. Balıkesir'de ekmek yüzde 50 zamlandı.

BALIKESİR'DE EKMEK YÜZDE 50 ZAMLANDI

Balıkesir Fırıncılar Odası, 5 TL olan 210 gram ekmek fiyatının 1 Ağustos’tan itibaren 7.50 TL olacağını duyurdu. Öte yandan yeni fiyat tarifesinin Körfez ilçeleri; Ayvalık, Gömeç, Burhaniye, Edremit ve Havran’da 210 gram ekmeğin 7.50 TL’den satılacağı öğrenildi.

HALK EKMEK 5 TL'DEN

Balıkesir Büyükşehir Belediye Başkan Yardımcısı Birol Şahin, Fırıntaş’ın satış noktalarında 300 gram ekmeğin 5 TL’den satıldığını hatırlatarak, “Fırıntaş’ımızın halk ekmek fiyatlarını zamlandırıp, zamlandırmayacağına şu an Japonya’da bir dizi temaslarda bulunan Büyükşehir Belediye Başkanımız Sayın Yücel Yılmaz, ülkemize dönüş yaptığında karar verilecek. Ama şahsi kanaatim, ekmeğimizin gramajı yine 300 gram olarak kalacaktır. Ancak fiyatı yükselebilir.” diye konuştu.

EKMEK 10 TL OLMAYACAK

Türkiye Fırıncılar Federasyonu Başkanı Halil İbrahim Balcı, son günlerde ekmek fiyatlarına ilişkin, "Bugün 2023 yılının temmuz ayındayız; ekmeğin 210 gramı 7,5 lira, 200 gramı 7 lira. Dolayısıyla 10 lira şu anda söz konusu değildir. Bizim gündemimizde böyle bir fiyat bugün itibarıyla yoktur" ifadelerini kullandı. 

Balcı, son zamanlarda akaryakıta gelen zammın, sektörlerini olumsuz etkilediğini, ancak bu durumun, bugün veya gelecek ay ekmek fiyatlarında değişiklik olacağı anlamına gelmediğini de dile getirdi.

Kaynak: İhlas Haber Ajansı

BU VİDEO DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

 

 

Düzenleyen:  - Ekonomi
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...