Başkent'te zam dalgası büyüyor: Ankara'da ulaşımın ardından ekmeğe zam geldi

Düzenleyen:
- Güncelleme:
Başkent'te zam dalgası büyüyor: Ankara'da ulaşımın ardından ekmeğe zam geldi

Ekonomi Haberleri

Akaryakıt fiyatlarında yaşanan artışın ardından Başkent'te zam dalgası büyüyor. Ankara'da ulaşımın ardından ekmek fiyatına da zam geldi. Bugünden itibaren ekmek zamlı satılacak.

Akaryakıt üzerinden alınan Katma Değer Vergisi ve Özel Tüketim Vergisi (ÖTV) tutarlarında yapılan düzenlemeler gıda ve ulaşım başta olmak üzere diğer kalemlere yansımaya başladı. Başkent Ankara'da ulaşıma yapılan zammın ardından ekmek fiyatına da zam geldi.

ANKARA'DA EKMEK YÜZDE 40 ZAMLANDI

Ankara Fırıncılar Odası, başkentte ekmek fiyatına yüzde 40 zam yapıldığını duyurdu. Yapılan düzenlemeyle  200 gram ekmeğin fiyatı 5 liradan 7 liraya; kepek, tam buğday ve çavdar ekmeğin fiyatı ise 8 liradan 10 liraya yükseltildi. 

Başkent'te zam dalgası büyüyor: Ankara'da ulaşımın ardından ekmeğe zam geldi

ULAŞIMA YÜZDE 57 ZAMLANDI

Ankara Büyükşehir Belediyesi Ulaşım Koordinasyon Merkezi (UKOME) toplantısının ardından Ankara'da toplu ulaşıma yüzde 57 zam yapıldı. Zam sonrasında daha önce 9.5 TL olan tam bilet 15 TL'ye, 4 TL olan indirimli bilet 7.5 TL'ye, öğrenci abonmanı ise aylık sınırsız 220 TL'ye yükseldi.

BU VİDEO DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Düzenleyen:  - Ekonomi
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...