Yeni TCMB yönetiminden KKM kararı! Tarih uzatıldı

Düzenleyen: / Kaynak: Anadolu Ajansı
- Güncelleme:
Yeni TCMB yönetiminden KKM kararı! Tarih uzatıldı

Ekonomi Haberleri  / Anadolu Ajansı

Merkez Bankası Başkanlığına Fatih Karahan'ın atanmasının ardından Kur Korumalı Mevduat (KKM) uygulamasında düzenlemeye gidildi. Resmi Gazete'de yayımlanan karara göre, dövizden dönüşümlü KKM'de tarih uzatıldı.

Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası'nın (TCMB), KKM hesaplarıyla ilgili yeni düzenlemeleri Resmi Gazete'de yayımlandı.

Düzenlemeye göre, Kur Korumalı Mevduat Hesabı kapsamında, yurt içi yerleşik gerçek kişiler, 31 Ocak 2024 itibarıyla bankalarda mevcut olan altın, dolar, avro ve İngiliz sterlini cinsinden döviz tevdiat hesabı ve döviz cinsinden katılım fonu hesaplarını TL'ye çevirebilecek.

Yurt içi yerleşik tüzel kişilerin altın, döviz tevdiat hesapları ve katılım fonlarından vadeli TL mevduat veya katılma hesaplarına dönüşüm için esas alınacak bakiyelerle ilgili daha önce belirlenen tarihlerde herhangi bir güncelleme yapılmadı.

TL'ye çevirme işlemleri, hesap sahiplerinin isteği üzerine ve dönüşüm kuru üzerinden gerçekleştirilecek.

Değişiklik, görevden alınan Merkez Bankası Başkanı Hafize Gaye Erkan'ın yerine atanan Fatih Karahan'ın göreve başlamasının ardından yapıldı.

Düzenleyen:  - Ekonomi
Kaynak: Anadolu Ajansı
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...