‘Yerinde dönüşüm’le memnuniyet zirvede

- Güncelleme:
‘Yerinde dönüşüm’le memnuniyet zirvede

Ekonomi Haberleri

TOKİ’nin Mersin’de başlattığı “Yerinde Kentsel Dönüşüm Projesi” Çay Mahallesi’nin çehresini değiştirdi. Akdeniz Belediye Başkanı Mustafa Gültak “Vatandaşın eski eviyle şu anki arasında anlatılamayacak, rakamlarla ortaya koyulamayacak farklar var. Konforundan güvenliğine, yalıtımından parkına kadar ciddi bir memnuniyet var” dedi.

Mersin’in Akdeniz ilçesinde hayata geçirilen “Yerinde Kentsel Dönüşüm Projesi” sayesinde 416 konut, 44 iş yeri ve sosyal alanlar inşa edilen Çay Mahallesi’nde vatandaşlar modern ve güvenli hayat alanına kavuştu.

Toplu Konut İdaresi Başkanlığı (TOKİ) tarafından Akdeniz Belediyesinin desteğiyle 142 dönümlük rezerv alanda “yerinde dönüşüm” ilkesiyle gerçekleştirilen proje, Çay Mahallesi’nin çehresini değiştirdi. Proje kapsamında, 20 bloktan oluşan, 4’er ve 5’er katlı 416 konutun yanı sıra 8 dükkânın yer aldığı ticaret merkezi, 36 iş yeri, cami, otopark, taziyeevi ve yöre halkı için tandır evleri inşa edildi. Şu ana kadar kurayla 250 daire ve 27 iş yerinin hak sahiplerine anahtarları teslim edildi. Akdeniz Belediye Başkanı Mustafa Gültak projenin Mersin için örnek teşkil ettiğine dikkati çekerek, şunları söyledi: Hepsinde doğalgaz mevcut. Altyapıları sağlam. Parkları, donatı alanları, camisine kadar ne istenirse var. Vatandaşın eski eviyle şu anki arasında anlatılamayacak, rakamlarla ortaya koyulamayacak farklar var. Konforundan güvenliğine, yalıtımından parkına kadar ciddi bir memnuniyet var. Maddi anlamda da memnuniyetleri yüksek. Çok cüzi rakamlara bu evlere sahip oldular. Şu an verdikleri miktarın 10-15 katı rakama satabiliyorlar. Bu tür yapıların olduğu mahallelerde ciddi talepler var. 

"İNKAR EDERSEK NANKÖRLÜK OLUR"

Evine yerleşen hak sahiplerinden Mirsevdin Yıldızhan uygun şartlarda yeni bir eve sahip olduklarını belirterek “Görmediğimiz şeyleri görmüş olduk. Bundan memnun olmazsak nankörlük olur. Çoğu insan gelip kiralamak istiyor ama kimse evini vermiyor” dedi.

BU VİDEO DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...