'Yüzde 6290 getiri sağladı' diyen İslam Memiş'ten çarpıcı altın tahmini! 2050 yılını işaret etti...

Düzenleyen:
'Yüzde 6290 getiri sağladı' diyen İslam Memiş'ten çarpıcı altın tahmini! 2050 yılını işaret etti...

EKONOMİ Haberleri

Altın fiyatlarında yaşanan hareketlilik sonrası uyarılarda bulunan Altın ve Para Piyasaları Uzmanı İslam Memiş, sene sonu için rakam vererek yıl sonunda gram altının 1450 lira civarında olacağını söyledi. Kritik açıklamalara devam eden Memiş'ten bir uyarı daha geldi. Son 20 yılda altının yüzde 6290 kazandırdığını söyleyen uzman isim, "Vatandaşlarımızın kurtuluş reçetesi altındır" dedi. 2050 yılında yer altında altın kalmayacağını söyleyen Memiş, yatırım olarak altını düşünmeyenlerin büyük gaflet içinde olacağını belirtti.

İslam Memiş altın ve dolar konusunda çarpıcı yorumlar yapmaya devam ediyor. Son dönemde dalgalanan fiyatlar sonrası yatırımcıların ve vatandaşların kafasının karıştığını belirten Altın Para Piyasaları Uzmanı İslam Memiş, bu kez altına değindi ve 2050 yılını işaret etti. Yakın dönemde dünyada gıda ve emlak fiyatlarının tavan yapacağını iddia eden Memiş, "Vatandaşın kurtuluş reçetesi altındır" ifadesini kullandı.

A Haber ekranlarında yayınlanan programa katılan İslam Memiş, altın fiyatlarına yönelik kritik değerlendirmelerde bulundu. İşte Memiş'in açıklamaları...

İSTANBUL'DAN 4 MİLYONLUK GÖÇ

Yeni neslin daha çok dijital paralara yöneldiğini ve değişimin kapıda olduğunu söyleyen İslam Memiş, "Yeni nesil nakitsiz bir toplum istiyor. Nakitsiz bir toplumda insanları en güzel enflasyonla soyarsınız" dedi.

Memiş, daha önce dile getirdiği iddiasının arkasında olduğunu ifade etti ve "Metropol şehirler boşaltılacak, en az 4 milyon kişi İstanbul'dan göç edecek" ifadesini kullandı.

DÜNYADA GIDA VE EMLAK FİYATLARI GİDEREK YÜKSELECEK

Dünya genelinde tedarik problemi yaşanacağını belirten Memiş, "Dünya'da insanlara masallar anlatılıyor. Merkez Bankaları 'geçici' bir enflasyon diyor ama delip de geçti. Eylül ayı itibariyle resesyonun ne demek olduğunu göreceğiz" dedi.

"EKİLEBİLİR TARIM ARAZİSİ ALIN" ÖNERİSİ

Gıda fiyatlarının şu anda çok ucuz olduğunu söyleyen Memiş, "Aynı şekilde emlak fiyatları da çok ucuz. İnsanlar ekilebilir tarım arazileri alsınlar" önerisinde bulundu.

"DOLAR YATIRIM DEĞİL ÖDEME ARACIDIR"

 

Memiş, şu ifadeleri kullandı: "Dolar yükseldiği zaman ekonomi kötü, dolar düştüğünde ekonomi iyi denildi. Doları ne olarak görüyor bizim vatandaşımız? Dolar yatırım aracı değil ödeme aracıdır."

KURTULUŞ REÇETESİ ALTIN

Son 20 yılın zirvesinde altının yer aldığını söyleyen Memiş, yüzdelik rakamları paylaştı ve altının yerine dikkat çekti. Memiş, "Son 20 yılda dolar yüzde 908, euro yüzde 1215, borsa yüzde 1073 ve altın yüzde 6290 getiri sağladı. Vatandaşlarımızın kurtuluş reçetesi altındır. İnsanlar artık masalın bittiğini rüyadan uyanmaları gerektiğini bilmeli" dedi.

2050'DE YER ALTINDA ALTIN OLMAYACAK"

"2050 yılında altın denen bir şey yer altında olmayacak. Belki de 2050'den önce bitecek" diyen Memiş, "Dünyanın telefon, bilgisayar üretiminde altına ihtiyacı var. Yatırım olarak altını düşünmeyenler büyük gaflet içinde" değerlendirmesinde bulundu.

"BUNLAR DAHA İYİ GÜNLER"

Bunlar daha iyi günler, diyen Memiş, şu ifadeyi kullandı: "İnsanlar ileride para biriktiremeyecek."

Düzenleyen:  - EKONOMİ
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...