Sivas: 2 - Trabzonspor: 1

Sivas: 2 - Trabzonspor: 1

FUTBOL Haberleri

Sivasspor, Ziraat Türkiye Kupası yarı final ilk maçında Aatıf ve Erman'ı golleriyle son dakikaya 2-0 önde girdi, ancak "haşarı" stoperi Ümit'inhatasında Sapara'nın harika golü Trabzonspor'u rövanş için ümitlendirdi.




AATIF İLK YARIYI nbsp;KURTARDI

Final demek neredeyse Avrupa bileti demekti. Normal olarak iki hoca da defans bloğunu öne taşımayı aklının ucundan bile geçirmeden girdi maça. Risk almadı. 'Önce yemeyeyim, bulursam atarım' fikrindeydi kenarın âkil adamları. Böyle olunca da adrenalin yükseltecek pozisyonlar izlemek hayaldi. Üstüne üstlük Tolunay hoca; gollük atak senkronizasyonunu en iyi sağlayacak oyuncusu Adrian'ı sağ çizgiye yapıştırınca gole gidebilme konusu Trabzon için daha da karmaşıklaştı. Savunma ile 3. bölge arasında oluşan 70 metrelik boşluğun arasını yaklaşık 10 didişen oyuncuyla dolduran her iki takım son dakikaya kadar dişe dokunur bir pozisyon yakalayamadı kısacası. Ama 45'te Aatıf sol çizgiden aldığı topla Usain Bolt'u kıskandıran bir sprinte kalktı; Serkan, Soner, Giray, Yumlu kim varsa ardına kattı ve Tolga'nın soluna yumruk gibi vurdu topu: 1-0. nbsp;
TRABZON KÜLLERİNDEN DOĞDU
Sonrasında Eneramo'nun kafa vuruşunda Tolga ikinci golü önledi. Neyse ki ilk yarıyı son dakikasıyla kurtardık. İkinci 45 beklediğimiz gibiydi. Trabzon yüklendi, Sivas gömüldü. Hocasını kenarda 'çıkın' diye çıldırtacak kadar gömüldü. 65. dakikadaki Olcan'ın kornerinde Mustafa Yumlu, 'beni nasıl bu kadar boş bırakırlar' şaşkınlığıyla konsantre olamadı galiba; altı pastan dışarı atmayı becerdi topu. 5 dakika sonraki Ziya'nın ortasında Hakan yapıştırdı kafayı; Tolga golü çeldi. 76'da Aatıf faul kokan pozisyonda aldığı topu getirip 'al da at' dercesine Erman'ın önüne bıraktı; o da Tolga'yı sağından avladı: 2-0. Ligde kâbus yaşayan bordo-mavililer toplu bunalıma girdi adeta. Ama uzatmadaki Ümit'in sebep olduğu gereksiz frikikte Sapara'nın bazukası 8 Mayıs'taki rövanş için sevince boğdu bir anda Trabzonpor'u: 2-1.




Hakem tarafından tribüne nbsp;gönderilen Rıza Çalımbay, "Çıkmıyorum" diye diretti


Sivas'ta BİR Terim vakası


TEPKİ KENDİ OYUNCUMUZAYDI
Sivas'taki maçın son dakikasında Trabzonspor'un golü bulduğu pozisyonda oyuncusuna bağıran Çalımbay, hakem Hüseyin Göçek tarafından oyun dışına gönderildi. Çalımbay bu kararı protesto ederek sahadan çıkmayacağını söyledi. Göçek, yardımcı hakemiyle tartışmaya giren Çalımbay'ı saha kenarına gelerek ikna etti ve maçı bitirdi. Karşılaşma sonunda basın toplantısına katılan Çalımbay'ın yardımcısı Bülent Albayrak, "Rıza Hoca'nın o pozisyonda hakeme en ufak bir tepkisi olmadı. İşin bu kadar ucuz olmaması lazım. Hakem çizgiyi 5 santim geçtik diye saha dışına atıyor ama görmesi gereken tekmeleri görmüyor. Kendi oyuncusuna da hocası tepki gösteremeyecek mi yani?" diye konuştu.


KAFKAS: TURU GEÇECEĞİZ
Trabzonspor Teknik Direktörü Tolunay Kafkas, "Zor bir maç olacağını biliyorduk. 2-1 avantajlı bir skor. Turu geçeceğimize inanıyoruz. Neyimiz var neyimiz yok rövanşta sahaya koyup bu takımı Avrupa kupalarına götüreceğiz" dedi. Çalımbay'ın atılmasına da değinen Kafkas, "Rıza hoca oyuncusuna kızmıştı. Hakemin kararı yanlış. TFF görüntülerden sonra karırını düzeltmeli" diye konuştu.



Sapara: Önemli bir gol
Trabzonspor'u tur için umutlarından golün sahibi Sapara, "Gerçekten önemli bir gol çünkü kupa bizim için önemli bir hedef. Son dakikaya kadar mücadele ettik. Son nefestede golü bulduk. Faul pozisyonunda pası ben attım ama faulü göremedim. Halil'e sorduğumda faul dedi. Sonuç olarak iyi diyebileceğimiz bir skorla buradan ayrıldık" dedi. nbsp;



Tribünde nbsp;kavga
Karşılaşma öncesi, Trabzonsporlu taraftarların bulunduğu kale arkası tribünde gerginlik yaşandı. Bordo-mavili bir grup taraftar arasında çıkan kavga, polisin müdahalesiyle yatıştırıldı. Bazı taraftarlar, koltukları kırarak polislerin üzerine doğru attı. Kavgada burnuna darbe alan bir taraftara ambulansta müdahale edildi.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...