Böyle de kaybetmek olmaz ki! Fenerbahçe Sevilla'yı salladı ama yıkamadı

Düzenleyen:
- Güncelleme:
Böyle de kaybetmek olmaz ki! Fenerbahçe Sevilla'yı salladı ama yıkamadı

FUTBOL Haberleri

Özellikle ilk yarıda Sevilla ceza sahasını abluka altına aldık, ama golü bir türlü bulamadık. King ve Valencia gol kaçırma yarışına girdi. Jordan’ın şutu Arao’ya çarpıp girdi, Lamela son sözü söyledi. Kanarya gözünü Kadıköy’deki rövanşa çevirdi...

UĞUR AKTAN'IN HABERİ - UEFA Avrupa Ligi’ndeki temsilcimiz Fenerbahçe, kupayı daha önce altı defa kazanan Sevilla ile oynadığı son 16 turu ilk maçından 2-0’lık mağlubiyetle ayrıldı. Özellikle ilk yarıda rakibine oranla çok üstün bir oyun ortaya koyan Jorge Jesus’un öğrencileri çok sayıda gol fırsatını değerlendiremeyince, ikinci yarıda gelen gollerle rakibine boyun eğdi.

DMITROVİC DUVAR ÖRDÜ

Maçta ilk önemli gol fırsatını mücadelenin 28. dakikasında Joshua King ile Fenerbahçe yakaladı ama Norveçli kalecinin karşı karşıya pozisyonda çıkardığı şut, kaleci Dmitrovic’te kaldı. İlk yarının son dakikasında bu defa Ferdi’nin pasıyla ceza sahasında topla buluşan King yine golle burun buruna gelse de kafa vuruşu üstten dışarı çıktı. Maçta ilk yarı golsüz sona ererken, Sevilla ikinci yarıya daha baskılı başladı.

JORDAN'IN ŞANSI

İlk yarıda sarı kart gören Alex Telles’in yerine ikinci yarının başında oyuna dâhil olan Jordan’ın 55’teki şutu ceza sahası içerisinde yer alan Arao’ya çarpınca Sevilla skorda dengeyi bozan taraf oldu: 1-0. Jorge Jesus, golün ardından iki değişiklik yaptı. King ile Crespo’nun yerine Batshuayi ile Rossi oyuna girdi. Ancak Jesus’un bu hamlesi de sonuç vermedi. Maçta son sözü söyleyen isim ise 85’te Arjantinli yıldız Lamela oldu: 2-0.

Böyle de kaybetmek olmaz ki! Fenerbahçe Sevilla'yı salladı ama yıkamadı

ARDA KULÜBEDE

Fenerbahçe’de teknik direktör Jorge Jesus, Süper Lig’deki Kayserispor maçına göre takımını iki değişikle sahaya sürdü. Portekizli teknik adam, Kayserispor maçı 11’inde yer alan Diego Rossi ve Arda Güler’i yedeğe çekerken, Serdar Aziz ile İrfan Can Kahveci’ye şans verdi.

ÇOK GOL KAÇIRDI

Fenerbahçe maçın ilk yarısında Sevilla’ya sahayı dar ederken birçok pozisyona da girdi. Bunların en net olanları Joshua King’in yakaladıklarıydı. Norveçli oyuncu biri karşı karşıya, diğeri kale önünde girdiği pozisyonları cömertçe harcadı.

Böyle de kaybetmek olmaz ki! Fenerbahçe Sevilla'yı salladı ama yıkamadı

HAKEM KIRMIZIYI ATLADI

Sevilla’nın sol beki Alex Telles, maçın ilk yarısında kırmızı görmekten kurtuldu. Valencia’ya yaptığı ilk faulünde sarı kart gören Telles, yine Ekvadorluyu durdurmak isterken yüzüne darbe vurdu ancak Fransız hakem görmezden geldi.

JESUS KAÇANLARA YANDI: ÇOK TALİHSİZ BİR MAÇ

Fenerbahçe Teknik Direktörü Jorge Jesus, 2-0 kaybettikleri Sevilla maçını değerlendirdi. Özellikle ilk yarıda çok iyi bir futbol sergilediklerini belirten Portekizli çalıştırıcı, “Her şey planladığımız gibi gitti ama bu kadar çok gol kaçıracağımızı beklemiyordum. Rakibimiz tamamen şans faktörüyle attığı golle öne geçince maçın akışı değişti.  Bizim için çok talihsiz bir maç oldu. Yine de İstanbul’da taraftarımızın büyük desteğiyle turu geçen taraf olacağımıza inancım tam” diye konuştu.

Bu video da ilginizi çekebilir...

Düzenleyen:  - FUTBOL
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...