Toplu taşımada yeni dönem başlıyor! Tüm kartlar iptal edilecek, 81 ilde geçerli

Düzenleyen: / Kaynak: Türkiye Gazetesi
- Güncelleme:
Toplu taşımada yeni dönem başlıyor! Tüm kartlar iptal edilecek, 81 ilde geçerli

Güncel Haberleri  / Türkiye Gazetesi

Yeni yıl ile birlikte toplu taşımada yeni dönem başlamış oldu. Yeni düzenleme 81 ilde geçerli olurken yürürlüğe girmesi için geri sayım başladı. PTT AŞ Genel Müdürü Hakan Gülten detayları tek tek açıkladı. Bunu yaptırmayanların kartları iptal edilecek.

Toplu taşımada yeni bir döneme girildi. PTT AŞ Genel Müdürü Hakan Gülten, yeni düzenleme ile ilgili önemli detaylar paylaştı. Gülten, yeni sistemin 81 ilde geçerli olacağını ve 2024 yılı sonuna kadar ülkenin yüzde 50'sinden fazlasına bu yeniliği ulaştırmayı amaçladıklarını ifade etti. 

TOPLU TAŞIMADA YENİ DÖNEM BAŞLIYOR 

PTT AŞ Genel Müdürü Hakan Gülten, Türkiye Kart Projesi'nin detaylarını paylaştı. Bu projenin isteğe göre getirildiğini ifade eden Gülten, şehirlerarasında farklı kartlar kullanmanın vatandaşları zorladığını ifade etti.

81 İLDE GEÇERLİ OLACAK

Gezi, iş, ya da sağlık sorunlarından kaynaklı gidilen farklı şehirlerde vatandaşların sürekli olarak ulaşım sorunu yaşadığını belirten Gülten, bu sorunu çözmek adına 81 ilde geçerli olacak yeni sistemin detaylarını açıkladı.

Toplu taşımada yeni dönem başlıyor! Tüm kartlar iptal edilecek, 81 ilde geçerli

Gülten'in açıklamalarına göre, Türkiye Kart Projesi, 81 ilde geçerli olacak ve vatandaşlara daha kolay ulaşım imkanı sunacak. Bu yeni sistemin belediyelerin kendi kartlarını çıkarmasını engellemeyeceğini belirten Gülten, böylece belediyelerin kendi yerel ihtiyaçlarına uygun kartları kullanmaya devam edebileceklerini ifade etti.

TÜM KARTLAR İPTAL EDİLECEK 

Gülten'in açıklamalarına göre, Türkiye Kart, sadece fiziksel kartlarla sınırlı kalmayacak; karekod ve cep telefonuyla da ödemeleri destekleyecek.
Ayrıca, ilerleyen dönemlerde diğer kartların Türkiye Kart'a entegre edilmesi ve sonrasında kullanımdan kaldırılması planlanıyor.

Düzenleyen:  - Güncel
Kaynak: Türkiye Gazetesi
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Abdullah 9 Şubat 2024 17:02

Güzel bir çalışma. Hayırlı olur inşallah.

Sonraki Haber Yükleniyor...