10 anlaşma imzalanacak! Reisi haftaya Ankara’da

Düzenleyen: / Kaynak: Türkiye Gazetesi
- Güncelleme:
10 anlaşma imzalanacak! Reisi haftaya Ankara’da

Gündem Haberleri  / Türkiye Gazetesi

Ankara'da Reisi ve Putin hazırlığı var. Terör saldırısı nedeniyle ziyaretini erteleyen Reisi'nin haftaya, Putin'in ise Şubat ayında Ankara'da olması bekleniyor. Reisi ile 10 anlaşma imzalanacak, Rusya ile de gündem yoğun.

HABER MERKEZİ / ANKARA - Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, iki önemli konuğu ağırlamaya hazırlanıyor. Kirman şehrindeki terör saldırısı sebebiyle ziyaretini erteleyen İran Cumhurbaşkanı İbrahim Reisi’nin 24 Ocak’ta, Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin’in ise 12 Şubat’ta Türkiye’ye gelmesi bekleniyor.

İRAN İLE 10 ANLAŞMA İMZALANACAK

Diplomatik kaynaklardan edinilen bilgiye göre, İran ile Türkiye arasındaki üst düzey diyaloğun devamı bakımından Reisi’nin ziyareti önemli bir aşamayı ve ortak gündemde yer alan meseleleri ele almak için uygun bir vesileyi oluşturuyor. Türkiye-İran arasındaki 530 kilometrelik sınıra dikkat çeken kaynaklar, başta terör örgütü PKK ve İran’daki uzantısı PJAK olmak üzere bütün terör örgütlerine karşı ortak mücadelenin etkin şekilde sürdürülmesine yönelik talebin Reisi’ye iletileceğini belirtiliyor.

Reisi’nin Ankara ziyaretiyle Yüksek Düzeyli İş Birliği Konseyinin (YDİK) 8. toplantısı da Ankara’da gerçekleştirilecek. Ziyaret kapsamında kültür, bilim, medya, içişleri, taşımacılık, ticaret ve ekonomi gibi alanlarda yaklaşık 10 anlaşmasının imzalanması öngörülüyor.

Düzenleyen:  - Gündem
Kaynak: Türkiye Gazetesi
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...