Google Linke Tıkla, Türkiye Gazetesi'ni Google Favorilerine Ekle!

15 bin ton tehlikeli atık çevreye saçıldı! İnsan sağlığı tehlikede, belediyeden açıklama var

15 bin ton tehlikeli atık çevreye saçıldı! İnsan sağlığı tehlikede, belediyeden açıklama var
Fotoğraf Başlığı 15 bin ton tehlikeli atik çevreye saçildi! Insan sagligi tehlikede, belediyeden açiklama var

İzmir'in Aliağa ilçesindeki gemi söküm bölgesinde, 15 bin ton tehlikeli atık çevreye saçıldı. Harekete geçen Aliağa Belediyesi, sorumlulara her türlü yaptırımın uygulanacağını açıkladı.

Kaydet
a- | +A

Aliağa Gemi Söküm Bölgesi'nde, tehlikeli atıkların çevreye zarar verici şekilde depolandığı, bazı bölgelerde üzerinin toprakla kapatıldığı, Aliağa Belediyesi İklim Değişikliği ve Sıfır Atık Müdürlüğü ve Aliağa Belediyesi Zabıtası tarafından tespit edildi.

BAKMADAN GEÇME
Bakan Şimşek TGRT Haber
HABER

Bakan Şimşek TGRT Haber'de duyurdu: Tüm şehirlerin, hallerin giriş çıkışlarına maliyeci koyacağız

İNSAN VE ÇEVRE SAĞLIĞINI HİÇE SAYDILAR

Bölgede 15 bin ton tehlikeli atığın, vahşi depolama yöntemiyle insan ve çevre sağlığını tehlikeye sokacak şekilde etrafa saçıldığının öngörüldüğü belirtilirken, Aliağa Belediyesi konuyla ilgili sorumlulara cezai yaptırımlar uygulanacağını açıkladı.

15 bin ton tehlikeli atık çevreye saçıldı! İnsan sağlığı tehlikede, belediyeden açıklama var - 1. Resim
Başlık Resmi15 bin ton tehlikeli atık çevreye saçıldı! İnsan sağlığı tehlikede, belediyeden açıklama var - 1. Resim

BELEDİYEDEN AÇIKLAMA VAR

Belediye tarafından yapılan açıklamada şu sözlere yer verildi: "28 Şubat 2025 tarihinde Aliağa Belediyesi'nin Yüzde 100 iştiraki olan Aliağa Belediyesi Petrol A.Ş (APAŞ) şirketi tasarrufuna geçen Aliağa Gemi Söküm Bölgesinde Belediyemiz tarafından imar kanununa, çevre ve insan sağlığına yönelik tedbirler hızla alınmaktadır.

15 bin ton tehlikeli atık çevreye saçıldı! İnsan sağlığı tehlikede, belediyeden açıklama var - 2. Resim
Başlık Resmi15 bin ton tehlikeli atık çevreye saçıldı! İnsan sağlığı tehlikede, belediyeden açıklama var - 2. Resim

"SORUMLULARA YAPTIRIM UYGULANACAK"

Aliağa Belediyesi İklim Değişikliği ve Sıfır Atık Müdürlüğü ve Aliağa Belediyesi Zabıtası tarafından bölgede yapılan ilk incelemelerde tehlikeli atıkların çevreye zarar verici şekilde depolandığı, bazı bölgelerde üzerinin toprakla kapatıldığı tespit edilmiştir. Bu şekilde bölgede 15.000 ton tehlikeli atığın vahşi depolama yöntemiyle insan ve çevre sağlığını tehlikeye sokacak şekilde etrafa saçıldığı öngörülmektedir. Belediyemizce konu ile ilgili olarak ivedilikle Çevre Şehircilik ve İklim Değişikliği İl Müdürlüğüne, Kıyı ve Tersaneler Genel Müdürlüğüne, Aliağa Liman Başkanlığına ve İMEAK Deniz Ticaret Odası Aliağa Şubesine bilgilendirme ve ihbar yapılmış olup, sorumlular hakkında faaliyet durdurma dahil her türlü yaptırım uygulanacaktır."

Whatsapp İkon Facebook İkon Bağlantıyı Kopyala
Yayın Tarihi |
Haberle İlgili Daha Fazlası
Gündem
Bizi Takip Edin Bizi Takip Edin
YORUMLAR
ÖNE ÇIKANLAR
SONRAKİ HABER

Haber Asistanı

Son 30 günün haberleri
📰

Türkiye Gazetesi Haber Asistanına Hoş Geldiniz!

Son 30 güne ait haberleri, spor gelişmelerini veya yazar yazılarını sorgulayabilirsiniz.