Kılıçdaroğlu'nun Kurultay mesaisi başlıyor

Kılıçdaroğlu'nun Kurultay mesaisi başlıyor

GÜNDEM Haberleri

Yalova'da 1 Kasım seçimlerinde oyunu artıran Muharrem İnce'nin parti içi muhalefeti toplayarak Kılıçdaroğlu'nun karşısına çıkacağı belirtiliyor.

Gökhan Kaya ANKARA
7 Haziran seçimlerine nazaran 1 Kasım'da partisinin oyunu sadece yüzde 0.4 artırabilen ve bugüne kadar girdiği 5 seçimden hüsranla çıkan CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu'nun kurultay mesaisi başlıyor. Geçen yıl temmuz ayında yapılması planlanan ancak Cumhurbaşkanlığı seçimi sebebiyle bir yıl ertelenen CHP'nin 35. Olağan Kurultayı aralık ayında yapılacak.
1 Kasım sonuçlarının ardından parti içi muhalefetin tek ses olarak Kılıçdaroğlu'nun koltuğunu tartışmaya açacağı iddia ediliyor. 22-23 Mayıs 2010'daki 33. Olağan Kurultayı'nda genel başkan seçilen Kılıçdaroğlu, daha sonra seçimli gidilen üç kurultaya tek aday olarak girmiş ve genel başkan seçilmişti.
Cumhurbaşkanlığı seçimlerinin ardından gerçekleştirilen 18. Olağanüstü Kurultay'da ise Kılıçdaroğlu, Yalova Milletvekili Muharrem İnce ile yarışmış ve yine genel başkan olmuştu.
CHP'de Kılıçdaroğlu döneminde iki de tüzük kurultayı gerçekleştirildi.
SÜREÇ SIKINTILI...
1 Kasım seçim sonuçlarından da beklenen başarının gelmemesinin ardından mevcut CHP yönetiminin kurultay sürecinde büyük sıkıntılar yaşayacağı belirtiliyor. Yalova'da 1 Kasım seçimlerinde oyunu artıran Muharrem İnce'nin parti içi muhalefeti toplayarak daha güçlü bir şekilde Kılıçdaroğlu'nun karşısına çıkacağı belirtiliyor. CHP'de lider değişikliğine bu kurultayda da düşük bir ihtimal gözüyle bakılırken, parti yönetiminde büyük değişikliklerin yapılacağı konuşulmaya başlandı. 
Sadece iki vekil ve yüzde 0.4 oy oranında artış sağlayan CHP'de seçim sonuçlarının da detaylı bir şekilde masaya yatırılması bekleniyor. 
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...