Başbakan Davutoğlu'ndan KKTC'nin 32. Kuruluş Yıldönümü mesajı

/ Kaynak: İHA
Başbakan Davutoğlu'ndan KKTC'nin 32. Kuruluş Yıldönümü mesajı

GÜNDEM Haberleri  / İHA

Başbakan Ahmet Davutoğlu, 'Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyetinin istikrar içinde kalkınması anavatan olarak ülkemizin başlıca önceliğidir' dedi.

Başbakan Davutoğlu, 15 Kasım 1983'te bağımsızlığını ilan eden KKTC'nin 32. kuruluş yıldönümü dolayısıyla KKTC Cumhurbaşkanı Mustafa Akıncı'ya yazılı mesaj gönderdi. Kıbrıs Türk halkını kutlayan Davutoğlu, KKTC'de düzenlenecek cumhuriyet bayramı törenlerine, hükümeti temsilen Başbakan Yardımcısı Tuğrul Türkeş'in katılacağını, bu önemli yıldönümünde Kıbrıslı Türklerle gurur ve sevinci paylaşacağını belirtti.
Kıbrıs Türk halkının maruz kaldığı haksızlıklar karşısında asil Hürriyet mücadelelerini cesurca sürdürdüğünü kaydeden Davutoğlu, "Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti'ne hayat vererek vazgeçilmez haklarını teminat altına almış, tüm Türk milleti için bir gurur kaynağı olmuşlardır" dedi.
Başbakan Davutoğlu, hükümetin, Kıbrıs Türk halkının daha mutlu ve müreffeh yarınlara ulaşmasına yönelik adımları kuvvetle desteklemeye devam edeceğini vurgulayarak, mesajında şu ifadelere yer verdi:
"Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti'nin istikrar içinde kalkınması anavatan olarak ülkemizin başlıca önceliğidir. Kıbrıs Türk halkı, Kıbrıs Adasında adil ve kalıcı bir çözüme yönelik iradesini müteaddit defalar kanıtlamış, muhataplarının her zaman bir adım önünde olmuştur. Devam eden müzakere sürecinin, Ada'nın ortak sahibi olan Kıbrıs Türkünün eşit statüsünü güvence altına alarak uluslararası toplumla bütünleşmesini sağlayacak bir anlaşmayla neticelenmesi esastır. Anavatan ve garantör Türkiye, bu ortak hedefe giden yolda, Kıbrıs Türkü'nün meşru hak ve menfaatlerinin korunmasını teminen, Ada'daki kardeşlerinin yanında olmaya devam edecektir. Bu gurur verici günde, Kıbrıslı Türk kardeşlerimizin kıvanç ve mutluluğunu en içten duygularımızla paylaşıyoruz. Cumhuriyet bayramınızı şahsım ve hükümetim adına bir kez daha tebrik ediyor, Zat-ı Devletlerine ve Kıbrıs Türk halkına esenlikler diliyorum."


GÜNDEM
Kaynak: İHA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...