Seçimleri kilitledik istemediğimizi seçtirmedik

Düzenleyen:
Seçimleri  kilitledik istemediğimizi  seçtirmedik

GÜNDEM Haberleri

Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından FETÖ soruşturması kapsamında gözaltına alındıktan sonra adli kontrol şartıyla serbest bırakılan eski HSYK 2. Daire üyesi Mustafa Kemal Özçelik etkin pişmanlık hükümlerinden yararlanarak itirafçı oldu.

Ebru Karatosun ANKARA
FETÖ’yle 1997’de görev yaptığı Tunceli’nin Çemişgezek’te bir savcı vasıtasıyla tanıştığını anlatan Özçelik özetle şunları söyledi:
“2011 Kasım’da Personel Genel Müdürlüğü’nde tetkik hakim olarak göreve başladım. Buradaki sohbet grubumuzda o dönem tetkik hakim olan İbrahim Okur, Birol Erdem, Ahmet Hamsici, Engin Durnagöl, Hüseyin Yıldırım vardı. Para toplama işini de Hüseyin Yıldırım yapardı. 2005 yılından sonra bakanlığa getirilen tetkik hakimlerin çoğunluğu cemaat mensubu kişilerdir. Bu kişilerin getirilmesinde en çok İbrahim Okur, Ahmet Hamsici ve Birol Erdem’in etkisi olmuştur.
2012 yılında Yargıtay üyeliğine seçildiğim ve 18. Hukuk Dairesinde görev yapmaya başladım. Yargıtay üyeleri arasında yapılanma hukuk ve ceza olarak ayrılmaktaydı. Her grubun bir abisi vardı. Bizim grubun abisi ise Osman Yurdakul’du. Hukuk Dairelerinin sorumlusu ise Ali Akın’dı. Bu kişinin üzerinde ise İlyas Şahin vardı. İlyas Şahin’in üzerinde de Faik isimli sivil bir kişi vardı.
Yargıtay’da yapılan dair başkanlarının seçiminde kime oy vereceğimizi cemaat belirlerdi. Bunu da sohbet abimiz olan kişi söylerdi. Benim Yargıtay üyeliği yaptığım dönemde Gülen cemaatinin desteklemediği hiç kimse daire başkanı olamazdı. Cemaat, bu adayı benimsemiyorsa seçimin kilitlenmesi yönünde oy kullandırıyordu. 2014’te HSYK üyeliği için aday olmamı Nazmi Dere (HSYK imamı) istedi. HSYK’da yapılan sohbetleri de dönüşümlü olarak birbirimizin evinde yapıyorduk. Himmet parası olarak belirtilen parayı Nazmi Dere toplardı. Ben 1.000-1.300 TL arasında bir para verirdim.
Nazmi Dere bize HSYK’da görev yaptığımız esnada ‘cemaat mensubu olan yargı mensupları ile ilgili kararlar verilmesi esnasında arkadaşları üzmeyelim, onlar hakkında lehe düşünelim’ dedi. Dere’nin bildirisi üzerine cemaat mensupları lehine karar verdiğim oldu. MİT tırları dosyasındaki savcılardan sadece Başsavcı Süleyman Bağrıyanık’ı tanıyorum. Kendisinin cemaat mensubu olduğunu biliyorum. Diğer yargı mensuplarını tanımam. Klasik olan muhalefet şerhini yazdım. Ben bu cemaatin içinde en zavallılardan biriyim.”

Düzenleyen:  - GÜNDEM
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...