Left
Lamba

HAYIRLI RAMAZANLAR

__:__:__
Lamba
Right

'Başbağlar', dosyanın akamete uğratıldığını düşünüyor

'Başbağlar', dosyanın akamete uğratıldığını düşünüyor

GÜNDEM Haberleri

Erzincan'ın Kemaliye ilçesi Başbağlar köyünde 5 Temmuz 1993'te PKK'lı teröristlerce haince katledilen 33 sivil, 27. yılda Başbağlar Köyü Kültür Evi önü ve İstanbul'da düzenlenen törenlerle yâd edildi.

Başbağlar Köyü Güzelleştirme ve Kalkındırma Derneği Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Ali Dikkaya yaptığı konuşmada, "28 kişi kurşuna dizildi. 1'i kadın, 1'i çocuk 5 kişi yakıldı. 33 şehit" diyerek, çeyrek asırdır cevabını alamadıkları "dosya neden akamete uğratıldı ve kapatıldı" sorusunu sormaya devam edeceklerini söyledi. İnsan hakları savunucularına, araştırmacı gazeteci ve tarihçilere seslenen Dikkaya, "Sivas ile Başbağlar katliamları aynı kirli ellerce, aynı masada tezgâhlandı" diyerek, savcılardan ceza davasının yeniden açılmasını istediklerini söyledi.
Büyük Birlik Partisi (BBP) Genel Başkanı Mustafa Destici de yaptığı açıklamada, olayların 1998'de takipsizlikle kapandığını, 27 yıla rağmen pek çok karanlık noktanın aydınlatılamadığını belirtti. Katliamın sorumlularının layık oldukları cezayla er geç yüzleşeceklerini ifade eden Destici, "Başbağlar'ın hesabı bir gün muhakkak sorulacak" ifadesini kullandı.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...