91. saatte müjdeli haber! Ayda bebeğe canlı ulaşıldı

Düzenleyen:
91. saatte müjdeli haber! Ayda bebeğe canlı ulaşıldı

GÜNDEM Haberleri

İzmir'de yaşanan depremin ardından 91. saatte müjdeli haber geldi. Rıza Bey Apartmanı'nın enkazından Ayda bebeğe canlı ulaşıldı. Kurtarma ekipleri bebeği enkazdan sağ olarak çıkardı. Son dakika gelen bilgilere göre; Ayda bebeğin annesinin cansız bedenine ulaşıldı

İzmir'de cuma günü meydana gelen depremden 91 saat sonra, Rıza Bey Apartmanı'nın enkazından bir kız çocuğu çıkarıldı. Arama kurtarma çalışmaları süren bölgede ekiplerin çalışmaları sürüyor. Çalışmalar sırasında bir çocuğa ulaşan ekipler, çalışmaları o bölgeye yoğunlaştırdı.  Çocuğa ulaşılması üzerine enkaz altına serum, termal battaniye ve sedye ulaştırıldı. Sedyeye alınan çocuk, enkazdan kurtarılarak ambulansa taşındı. Çocuğun kurtarılışı sırasında alkış sesleri yükseldi. Enkazdan kurtarılan 107. kişi olan çocuğun adının Ayda Gezgin olduğu öğrenildi.

Minik Ayda’nın sağlık durumu iyi

İzmir’de yaşanan 6.6’lık depremin ardından enkaz yığınına dönen Bayraklı’daki Rıza Bey Apartmanı'ndan 91 saat sonra sağlıklı olarak kurtarılan 3 yaşındaki Ayda Gezgin’in yakını Anıl Candan, minik çocuğun sağlık durumun iyi olduğunu söyledi.

Minik Ayda’nın depreme annesi Fidan Gezgin ile birlikte yakalandığını ve şu an annesine ulaşılmak üzere olduğunu söyleyen Candan, “Annesinin de yanında olduğunu düşünüyorlar. Banyo tarafında yakalanmışlar depreme. Şu an için her şey yolunda. Annesine ulaşılmaya çalışıyor. Depremden 2 saat sonra ulaşılmaya çalışıldı, telefon çaldı ama ulaşılamadı. Yakın zamanda annesinden de iyi bir haber alacağımızı düşünüyoruz. Sağlık durumu iyi Ayda’nın, bilinci açık” dedi.

91. saatte müjdeli haber! Ayda bebeğe canlı ulaşıldı

Minik Ayda, Ege Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesine getirildi

Enkazdan çıkarıldıktan sonra ambulansa alınan Ayda Gezgin, polis eskortu eşliğinde ambulansla getirildiği Ege Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesi acil servis girişinde alkışlarla karşılandı.

İzmir'de deprem sonrası enkazdan çıkarılan 107. kişi olan Ayda Gezgin'in gözlerinin açık olduğu ve çevresine baktığı gözlendi.

Ayda Gezgin'in sağlık durumunun iyi olduğu bildirildi.

Ayda bebeğin annesinin cansız bedenine ulaşıldı

İzmir Bölgesi eski futbol hakemlerinden Uğur Gezgin'in eşi Fidan Gezgin ile kızı Ayda Gezgin, 6,6 büyüklüğündeki depremde Rıza Bey Apartmanı enkazı altında kalmıştı. Günlerdir anne ve kızına ulaşılmaya çalışılıyordu. Bu sabah saat 10.00 sıralarında 3 yaşındaki Ayda Gezgin'e ulaşıldı. Enkazdan sağ olarak kurtarılan minik Ayda, Ege Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesinde tedavi altına alınırken, enkaz bölgesinde arama kurtarma ekipleri anne 38 yaşındaki Fidan Gezgin'e ulaşmak içi çalışmalarına aralıksız devam etti. Ayda'nın sağ olarak kurtarılması ile umutları artan ekipler, bir süre sonra annenin cansız bedenine ulaştı. Kötü haber, enkaz alanında büyük üzüntüye sebep oldu.

Bu arada, anne Fidan Gezgin'in mağaza müdürü olarak görev yaptığı, depremden 10 dakika önce kızı Ayda ile birlikte parktan eve döndükleri öğrenildi.

İletişim Başkanı Altun

İletişim Başkanı Altun:"Hep birlikte kocaman bir umuda sımsıkı sarılıyoruz. Bugün de yüreklerimiz, 91 saat sonra kurtarılan 4 yaşındaki Ayda kızımızın müjdesiyle ısındı. Kurtarma ekiplerimiz büyük bir inançla tarih yazıyorlar. Allah’ım sana şükürler olsun."

AFAD Başkanı Mehmet Güllüoğlu 

AFAD Başkanı Mehmet Güllüoğlu da Twitter hesabından yaptığı paylaşımda, "Bir yavrumuza daha ulaştık. Elhamdülillah." ifadelerini kullandı.

İzmir Valisi Yavuz Selim Köşger 

İzmir Valisi Yavuz Selim Köşger ise "Ve Ayda Gezgin canlı olarak kurtarıldı." paylaşımını yaptı.

Emine Erdoğan

Emine Erdoğan, Twitter hesabından paylaştığı mesajında, şunları kaydetti:

"91 saat sonra Ayda kızımıza canlı olarak ulaşılmasının büyük sevincini yaşıyorum. Alıp vereceğin nefes çok olsun sevgili kızım. Hepimizi ağlattın! Son ana kadar hiçbir candan vazgeçmeyen tüm arama kurtarma çalışanları sağ olun, var olun!"

Sağlık Bakanı Koca

Sağlık Bakanı Koca: "Ayda’nın acıyan bir yeri yok. Köfte ve ayran istiyor."

 

Kurtarma ekipleri

Çocuğu enkazın altından alıp çıkaran kurtarma ekipleri "Çığlık sesi geliyordu. Jeneratörü durdurduk. Çamaşır makinesinin yanında bulduk. Elini salladı. İyiyim ben dedi" şeklinde konuştu.

91. saatte müjdeli haber! Ayda bebeğe canlı ulaşıldı

91. saatte müjdeli haber! Ayda bebeğe canlı ulaşıldı

91. saatte müjdeli haber! Ayda bebeğe canlı ulaşıldı

 

Düzenleyen:  - GÜNDEM
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...