Prof. Dr. Hasan İşgüzar: Sivil anayasayı başarmalıyız

Prof. Dr. Hasan İşgüzar: Sivil anayasayı başarmalıyız

GÜNDEM Haberleri

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın, İnsan Hakları Eylem Planı’nı açıklamasının ardından yeni anayasa konusunda gazetemize değerlendirmelerde bulunan Prof. Dr. Hasan İşgüzar, 'Darbecilerin yaptığı anayasa ayıbı üzerimizden kalkmalı. Başımızda sivil yönetimin olması büyük bir şans...' dedi.

Neşra Durmaz ANKARA

Prof. Dr. İşgüzar “Türkiye’de başta anayasa değişikliği olmak üzere yasalarımızın yeniden elden geçilmesine ihtiyaç var. Biz talihsiz ve kötü dönemler yaşadık. Yaşanan darbeler ile hukuksuzluklar ve mağduriyetler yaşandı. Tüm bunları yeniden yaşamamak adına da kalıcı ve modern hukuk sisteminin olması gerekiyor. Bizim anayasalarımızın birçoğu ihtilal sonrasında darbeciler tarafından yapılmıştır. Bu bir demokrasi ayıbıdır ve bu ayıbın üstümüzden kalkması gerekiyor. Dolayısıyla, şu anda başımızdaki bir sivil iradenin olmasını şans kabul ederek, sivil otoriterinin bir anayasa yapmasının ülke bakımından ne denli önemli olduğunu anlamalıyız. İçeriği tartışmıyoruz, bu ayrı ama darbecilerin yaptığı anayasalar, kaynak ve yapılış anlamında meşru değildir. Dolayısıyla, sivil anayasaya ihtiyaç var” dedi.

HEYECAN VERİCİ
Adaletin, devletin temeli olduğunu vurgulayan İşgüzar “İnsan Hakları Eylem Planı, içerik bakımından planda, hepsi çok güzel temenniler yer alıyor. Ama önemli olan bu temennilerin doğru bir biçimde uygulanmasıdır. İnsan Hakları Eylem Planı çok güzel düşünülmüş, amaç olarak da hukuk camiası için heyecan verici bir çalışmadır” diye konuştu.

TOPLUM EĞİTİLMELİ
Uygulamanın eksiksiz olması için toplumun bu yönde eğitilmesi gerektiğine işaret eden Prof. Dr. İşgüzar “Tüm bunlara uygun hâkim ve savcı yetiştirmemiz gerekiyor. Kaymakam, vali, polis, asker, zabıta, belediyelerin temizlik işçileri gibi her kesimin çok iyi eğitilmesi gerekiyor" dedi.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...