Emekli 5 amiral ve bir tuğgeneral savcılığa sevk edildi

Düzenleyen: / Kaynak: İHA
Emekli 5 amiral ve bir tuğgeneral savcılığa sevk edildi

GÜNDEM Haberleri  / İHA

Ankara Cumhuriyet Başsavcılığının, bazı emekli amirallerin bildirisine ilişkin yürüttüğü soruşturmada, emniyetteki işlemleri tamamlanan 6 şüpheli adliyeye sevk edildi.

Emekli 104 amiralin "Montrö Bildirisi"ne ilişkin Ankara Cumhuriyet Başsavcılığınca yürütülen soruşturma kapsamında ifadeye çağrılan 7 şüpheliden emekli amiraller Alper Tezeren, İlker Güven, Metin Açımuz, Nurhan Kahyaoğlu ve Ali Önel Yüksel ile Türkiye Emekli Subaylar Derneği (TESUD) Genel Başkanı emekli Tuğgeneral Namık Kemal Çalışkan'ın Ankara Emniyet Müdürlüğündeki işlemleri tamamlandı. Şüpheliler, sağlık kontrolünün ardından Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü ekiplerince Ankara Adliyesine getirildi. Şüphelilerden emekli amiral Işık Biren'in hastanede tedavi gördüğü için ifadeye gelemeyeceği öğrenildi. 

TGRT Haber’den Emre Kol bildiride yer alan “Yüce Türk milletine” ifadesini bildiriye koyulmasında önemli rol oynayan Emekli Amiral İlker Güven’in ifadesine ulaştı. Elde edilen bilgilere göre İlker Güven ifadesinde “Grupta bildiri tartışıldı. Sonra taslak hazırlandı. Girişler alındı. Ben Yüce Türk Milletine diye başlayan bir paragraf önerdim. Ancak sadece Yüce Türk Milletine ibaresi eklenmiş. Benim bu ‘Yüce Türk Milletine’ ibaresinin oraya konulmasını isterken darbe iması yapmak gibi niyetim yoktu. Darbe imasında bulunmak istemedim” ifadelerini kullandı.

Düzenleyen:  - GÜNDEM
Kaynak: İHA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...