Metina'ya kara harekatı başladı

Düzenleyen:
Metina'ya kara harekatı başladı

GÜNDEM Haberleri

Türk Silahlı Kuvvetleri Metina'ya kara harekatı başlattı. Kuzey Irak'taki PKK hedefleri vuruluyor. Operasyona havadan da destek veriliyor.

Yılmaz Bilgen

PKK cehennemi yaşadı

PKK terör örgütüne yönelik 2019 yılında başlayan kara ve hava operasyonlarına bir yenisi daha eklendi. Türk Silahlı Kuvvetleri, 23 Nisan günü iftar sonrası başlayan operasyonda ilk olarak Şırnak-Uludere sınırındaki Metina bölgesinde PKK hareketliliğinin gözlendiği Kordine, Dirare, ve Situna, savaş uçakları tarafından vuruldu. Ardından yoğun helikopter hareketliliğinin başladığı bölgeye hava indirme gerçekleşti. Başarılı hava indirmenin ardından Mehmetçik kara operasyonu başlattı ve PKK’lı teröristlerle ilk temas Zendura bölgesinde gece 22.00 sularında sağlandı. Yaşanan çatışmalarda 25’ten fazla terörist etkisiz hale getirilirken bir çok noktada kontrol sağlandı. Operasyon gece 02.00’den itibaren Avaşin’e yönüne doğru genişletildi. Havadan SİHA, savaş uçakları ve helikopterler tarafından ateş altına alınan PKK kampları ve geçiş koridorlarına yönelik bombardımanlara sınır hattında konuşlu ÇNR ve havanlarla da destek verildi. PKK kanadı şok operasyon dalgası ile cehennemi yaşarken yaşanan panik örgütün telsiz konuşmalarına yansıdı. Örgüt telsiz kayıtlarında bazı gruplarla temasın kaybedildiği belirtildi ve saha sorumlularından acil kodu ile durum raporu istendi.

Hazırlıklar 15 gün önce başladı

Türkiye gazetesinin konuştuğu güvenlik kaynakları operasyon konusunda hazırlıkların 15 gün önce başladığını ve büyük bir gizlilik dahilinde yürütüldüğünü belirtti. Operasyona MİT tarafından yürütülen saha çalışmaları ve etkin izleme dahilinde elde edilen veriler çerçevesinde start verildiği ve PKK terör yapılanmasının bahar dönemi yapılanması ve militan değişim sürecinin beklendiği bildirildi.

Mehmetçik Şafakla birlikte Zap’a yöneldi

Şok operasyon dalgasında Metina bölgesinin ardından Avaşin’e yönelen Mehmetçik bölgenin en yüksek noktalarından Reşo tepesi ile birliktebir çok kritik noktayı terörden arındırdı. Gününün ilk ışıkları ile birlikte operasyon Zap yönünde genişletildi. Saat 06.00 sularında Zap’a bağlı Kinyaniş, Bedevi, Munzur, Dola Nerve bölgelerine ilerleyen Türk askeri, örgüte ait bazı karargah, sığınak ve gözetleme noktalarını ele geçirdi. Sabaha kadar süren çatışma ve Türk savaş uçakları, SİHA ve helikopter taarruzlarında ölen militan sayısının 40’ı açtığı rapor ediliyor.

PKK kanadı Peşmerge ve ABD’yi suçladı

TSK’nın şok operasyonu sonrası PKK cephesinde yaşanan panik hali yapılan açıklamalara da yansıdı. Örgütün yayın organları Türk Silahlı Kuvvetleri’nin etkin operasyonu ile ilgili önce ABD’yi ardından Peşmerge’yi sorumlu tutan açıklamalar yaptı. Örgüt medyası ABD Ankara Büykelçiliği’nin terör elebeaşıları ile ilgili yayınladığı ödül açıklaması ve Erdoğan-Biden görüşmesini baz alan açıklamalarında ABD’nin PKK’ya ihanet ettiği yönünde ifadeler kullandı.

MSB'den paylaşım
Milli Savunma Bakanlığından (MSB) "Kahraman komandolar Kuzey Irak'ta" paylaşımı yapıldı.

Bakanlığın sosyal medya hesabından yapılan açıklamada, "Kahraman Türk Silahlı Kuvvetlerinin kahraman komandoları Kuzey Irak'ta." ifadesine yer verildi.

Düzenleyen:  - GÜNDEM
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...