Müzik camiasının acı kaybı

Düzenleyen:
Müzik camiasının acı kaybı

GÜNDEM Haberleri

Son dakika haberi az önce geldi. Kalan Müzik'in sahibi Hasan Saltık, geçirdiği kalp krizi sonucu hayatını kaybetti.

Birçok ünlü isim ile çalışan Kalan Müzik'in sahibi Hasan Saltık, kalp krizi geçirdi. Hastaneye kaldırılan Saltık, doktorların çabasına rağmen kurtarılamadı. 57 yaşında vefat eden Saltık'ın acı haberi müzik camiasında şok etkisine sebep oldu.  

EKONOMİK GÜÇSÜZLÜKLER HAYALLERİNE ENGEL OLAMADI

1964'te Tunceli'de doğdu. İlköğrenimini memleketinde, ortaöğrenimini ise İstanbul'da tamamladı. Ardından İstanbul Devlet Konservatuvarı'nda obua eğitimini başladı. Ancak ekonomik güçlükler sebebiyle yarım bırakarak Suadiye Lisesi'nde devam etti.

BİLİNMEYEN MÜZİKLERİ GÜN YÜZÜNE ÇIKARDI

Daha sonra amcasının oğlu Rahmi Saltık'ın plak şirketine geçti. Burada 4 yıl çalıştıktan sonra 1992'de Kalan Müzik'i kurdu. Kendi şirketinde, unutulmaya yüz tutmuş arşivlik kayıtlarını elinde bulunduran koleksiyonerlerden ve eski müzisyen ailelerinden derlediği etnomüzikolojik çalışmalar için de önem taşıyan eserleri yayımladı. Çeşitli yörelerin ulusal ve uluslararası arşivlerde; özellikle şahısların ellerinde saklanmış ya da unutulmuş kendi dillerinde müzik örneklerini içeren albümler çıkardı.

900'DEN FAZLA PROJE

Türkiye'nin zengin kültür potansiyelini ortaya çıkarmaya dönük dokuzyüzü aşkın proje gerçekleştirdi. Projeleriyle Anadolu kültür mirasının, uluslararası festivaller yoluyla dünyaya açılmasına, dünyanın en prestijli arşiv ve kütüphanelerinde dinleyicilerle ve akademisyenlerle buluşmasına imkân sağladı. 1998’de kemancı Cihat Aşkın'ın ‘Minyatürler’iyle Klasik Batı Müziği alanına yöneldi.

ÜNLÜ İSİMLERDEN BAŞ SAĞLIĞI

Cumhurbaşkanlığı Sözücü İbrahim Kalın: Müzik kültürümüze büyük hizmetler veren, Kalan Müzik’in kurucusu Hasan Saltık beyin vefatını derin bir üzüntüyle öğrendim. Kendisine Allah’tan rahmet, ailesine ve sevenlerine başsağlığı diliyorum. Sohbetlerimizi ve dostluğumuzu her zaman hayırla yâd edeceğim.

Şevval Sam: En büyük yol arkadaşımı kaybettim. Üzüntümü kelimelerle ifade edemiyorum.

Haluk Levent: Abimiz... Daha çok işimiz vardı Hasan abi :( #hasansaltık

 


Düzenleyen:  - GÜNDEM
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...