Left
Lamba

HAYIRLI RAMAZANLAR

__:__:__
Lamba
Right

Atıktan dönüştürülen ürünler görücüye çıktı

Düzenleyen: / Kaynak: İHA
Atıktan dönüştürülen ürünler görücüye çıktı

GÜNDEM Haberleri  /  İHA

Emine Erdoğan, Beyoğlu Belediyesince 5 Haziran Dünya Çevre Günü’ne özel olarak düzenlenen Sıfır Atık etkinliği kapsamında, toplanan atık malzemelerden üretilen ürünlerin yer aldığı serginin açılışını gerçekleştirdi

Beyoğlu Belediyesi, Dünya Çevre Günü dolayısıyla düzenlediği etkinlikte, ilçede Sıfır Atık Projesi kapsamında toplanan her bir atığın toplanış ve dönüşüm öyküsünü katılımcılarla paylaştı. Etkinliğe katılan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın eşi Emine Erdoğan, yapılan çalışmaları yerinde inceledi.
TBMM Başkanı Mustafa Şentop’un eşi Sabriye Şentop ile Beyoğlu Belediyesi Sanat Galerisi’nde, toplanan atık malzemelerden üretilen ürünlerin yer aldığı serginin açılışını gerçekleştiren Erdoğan, daha sonra Şişhane Meydanı’nda kurulan geri dönüşüm stantlarını gezdi.
Beyoğlu Belediye Başkanı Haydar Ali Yıldız, Emine Erdoğan’a ilçede yapılan geri dönüşüm çalışmalarıyla ilgili bilgi verdi.
Beyoğlu’nda Sıfır Atık Projesi kapsamında iş birliği yapılan firmalar, Şişhane Meydanı’nda kurulan stantlarda, atık malzemelerin geri dönüşüme nasıl kazandırıldığını uygulamalı olarak katılımcılarla paylaştı.
Etkinlikte ayrıca, kaynağında ayrı toplanan atık camların kırılıp işlemden geçirilerek yeni ürünlerin üretildiği atölye çalışması gerçekleştirildi. Emine Erdoğan da tarihî belediye binasının balkonundan yapılan atölye çalışmalarını izledi.
Beyoğlu Belediyesi, atık malzemeleri geri dönüşüme kazandırıyor
Emine Erdoğan, “Sıfır Atık” belgesini Beyoğlu Belediye Başkanı Haydar Ali Yıldız’a verdi. Erdoğan, Beyoğlu Belediyesinin Anı Defteri’ni de imzaladı. Beyoğlu Belediyesi, Emine Erdoğan’ın himayesinde Çevre ve Şehircilik Bakanlığı tarafından yürütülen Sıfır Atık Projesi kapsamında hummalı bir çalışma yürütüyor. Atık ilaçlar, organik atıklar, atık camlar, atık piller, bitkisel atık yağlar, atık elektrikli ve elektronik eşyalar ile tekstil atıkları kaynağında ayrı ayrı toplanarak geri dönüşüme kazandırılıyor. Çevre ve Şehircilik Bakanlığının geri dönüşüm çalışmaları kapsamında belirlemiş olduğu tüm esasları eksiksiz bir biçimde yerine getiren Beyoğlu Belediyesi, 250 bin nüfusun altında Sıfır Atık Belgesini almaya hak kazanan öncü belediyelerden birisi oldu.

Düzenleyen:  - GÜNDEM
Kaynak: İHA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...