Amasra-1 kuyusunda bulunan doğalgaz test edildi

Düzenleyen:
Amasra-1 kuyusunda bulunan doğalgaz test edildi

GÜNDEM Haberleri

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Fatih Dönmez, Amasra-1 kuyusundan çıkan doğalgazın laboratuvar ortamında yakılmasına ait görüntüleri yayımladı.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, geçtiğimi gün Sakarya Gaz Sahası’ndaki Amasra-1 kuyusunda 135 milyar metreküplük doğalgaz bulunduğunu açıkladı. Bu haber, bütün Türkiye'de büyük sevinçle karşılandı. Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Fatih Dönmez de sosyal medya hesaında, Amasra-1 kuyusundan çıkan doğalgazın laboratuvar ortamında yakılmasına dair görüntüleri paylaştı. Bakan Dönmez, ‘Enerjide Yeni Müjde’ başlığıyla yaptığı paylaşımda "Karadeniz’deki ikinci keşfimiz Amasra-1 kuyusundan çıkan doğalgaz mühendislerimizin elinde enerjiye dönüştü. Keşfimizin ateşi Türkiye’mizin gecelerini daha aydınlık, kışlarını daha sıcak, sanayisini daha güçlü kılacak” ifadelerine yer verdi.

 



Düzenleyen:  - GÜNDEM
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...