Left
Lamba

HAYIRLI RAMAZANLAR

__:__:__
Lamba
Right

Cumhurbaşkanı Erdoğan açıkladı: Kadına şiddete karşı yeni eylem planı

Düzenleyen:
Cumhurbaşkanı Erdoğan açıkladı: Kadına şiddete karşı yeni eylem planı

GÜNDEM Haberleri

Cumhurbaşkanı Erdoğan, 'Kadına Yönelik Şiddetle Mücadele 4. Ulusal Eylem Planı'nı açıklandı. ''Bizim kadına yönelik şiddetle mücadelemiz İstanbul Sözleşmesi'yle başlamadığı gibi bu sözleşmeden çekilmeyle de bitecek değildir'' diyen Erdoğan, yeni plana ilişkin önemli mesajlar verdi.

 

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığınca ilgili kurum ve kuruluşların katkısıyla hazırlanan Kadına Yönelik Şiddetle Mücadele 4. Ulusal Eylem Planı’nı açıkladı. Erdoğan, Beştepe Millet Kongre ve Kültür Merkezinde düzenlenen toplantıda yaptığı konuşmada “Son günlerde bazı çevreler, 1 Temmuz itibarıyla resmen çekildiğimiz İstanbul Sözleşmesi’ni, kadına yönelik şiddetle mücadelede bir geriye gidiş olarak yansıtmaya çalışıyor. Bizim kadına yönelik şiddetle mücadelemiz İstanbul Sözleşmesi’yle başlamadığı gibi bu sözleşmeden çekilmeyle de bitecek değildir. Dün kadına yönelik şiddetle ve kadınların insan olarak sahip oldukları haklarını kullanabilmesi konusunda nasıl mücadele ediyorsak bugün de, yarın da aynı mücadeleyi sürdüreceğiz” dedi.

Kadına yönelik şiddetin pek çok faktörden etkilenen ve genel şiddetten farklı dinamiklere sahip olan bir olgu olduğunu dile getiren Erdoğan, şunları kaydetti: 
Evvela kadına yönelik şiddetin ortaya çıkmasına neden olan faktörlerin ayrıntılı bir şekilde incelenmesi ve bertaraf edilmesi gerekiyor. Eylem planımızın asıl amacı, toplumun kadına yönelik şiddete bakış açısını etkilemeye, değiştirmeye ve duyarlılıklarını artırmaya yönelik bir farkındalık oluşturmaktır. Kadına yönelik şiddetle mücadele ancak toplumun tamamının iştirakiyle ve samimi katkısıyla başarıya ulaşabilir. Bugüne kadar kadınların şiddet konusu başta olmak üzere her alandaki hak arama mücadelelerinde yanlarında olduk, bundan sonra da yanlarında olacağız. Kadına karşı şiddeti sıradanlaştıran yaklaşımları, insani ve ahlaki değerleri güçlendirerek ortadan kaldıracağız. Kadına yönelik şiddetle mücadele aynı zamanda her biri canımızdan bir parça olan annemizin, eşimizin, kızımızın hakkını, hukukunu, onurunu korumanın da mücadelesidir.

Cumhurbaşkanı Erdoğan açıkladı: Kadına şiddete karşı yeni eylem planı

5 STRATEJİ BELİRLENDİ

Kadına Yönelik Şiddetle Mücadele Eylem Planında yer alan maddelerden bazıları şöyle: 
TCK’daki mevcut suç tipleriyle cezayı ağırlaştıran sebepler gözden geçirilerek özellikle ısrarlı takip, siber şiddet, zorla evlendirme gibi şiddet türleri konuları yeniden değerlendirilecek.
Uyuşmazlıklarda haksız tahrik ve takdiri indirim müesseselerinin nasıl uygulandığının analizleri yapılarak gereken değişiklikler için harekete geçilecek.
Şiddetle topyekûn mücadele olarak politikaların uygulanması, şiddetin önlenmesi için kaynak, güçlü koordinasyon, 81 ilde planların yürürlüğe konması, çalışmaların dönemsel olarak izlenmesi şeklinde 5 strateji belirlendi.  
Koruyucu ve önleyici hizmetler daha etkili sunulacak. 
Şiddetin gerçekleşmeden durdurabilmek ve yaygınlaşmasını engellemek için bireylerin öfke kontrollerine yönelik eğitimlere başlatılacak.
Önümüzdeki dönemde 7 şehirde 9 yeni kadın konukevi daha açılacak.

 

Cumhurbaşkanı Erdoğan açıkladı: Kadına şiddete karşı yeni eylem planı

 

Düzenleyen:  - GÜNDEM
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...