Van-İran sınırı 'geçilmez' olacak

Van-İran sınırı 'geçilmez' olacak

GÜNDEM Haberleri

Kanun dışı göçün engellenmesi, kaçakçılık faaliyetlerinin durdurulması ve PKK’lı teröristlerin ülkeye sızmalarının önüne geçilmesi amacıyla Van'ın Çaldıran ilçesinin İran sınırında başlatılan ve Ağrı’nın Doğubeyazıt ile Hakkâri’nin Yüksekova hattına kadar uzanan modüler duvar ve akıllı kule çalışmaları sürüyor.

 Yüklenici firmalarca kurulan beton santrallerinde üretilen 3 metre yüksekliğinde, 2 metre 80 santimetre genişliğinde ve 7 ton ağılığındaki beton bloklar, iş makineleriyle önceden zemini hazırlanan sınır hattına döşeniyor. İlçe sınırlarında 63 kilometrelik hatta yapılacak modüler duvar çalışmalarının 3 kilometrelik kısmı tamamlanırken güvenlik duvarına paralel olarak hendek kazma çalışmaları da devam ediyor. Sınır hattının daha güvenli hâle getirilmesi için 110 kilometre hendek kazıldı, 76 monoblok ve lego kule inşa edildi, 103 elektro optik kulenin yapım çalışmaları da sürüyor. Güvenlik güçlerinin mayın temizleme faaliyeti de yürüttüğü sınır hattının gözetleme ve haberleşme kuleleri ile komuta kontrol merkezleri sayesinde kesintisiz ve aktif gözetleme imkânına kavuşturulması hedefleniyor.

Çaldıran Kaymakamı Yusuf Durani Dinç, ülkelerindeki iç savaş ve ekonomik sıkıntılar sebebiyle zaman zaman İran üzerinden sınırına gelenlerin Türkiye'ye geçişlerine müsaade etmediklerini vurgularken güvenlik duvarının tamamlanmasıyla hududun daha güvenli hâle geleceğini belirtti.


UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...