HAYIRLI RAMAZANLAR

__:__:__

Termik santral 11 saatte kurtarıldı

Düzenleyen: /
Termik santral 11 saatte kurtarıldı
Kemerköy Termik Santrali, Termik Santral, Haber

GÜNDEM Haberleri

Milâs'taki orman yangını termik santrale dayandı. Tel örgülere kadar gelen alevler, ana ünitelere ulaşmadan söndürüldü.

Son dokuz günde 44 ilde 204 orman yangını çıktı. Bunlardan 13'ü sürerken 191’i kontrol altına alındı. Yangının devam ettiği yerlerden biri olan Muğla Milâs'ta önceki akşam yürekler ağza geldi. Alevler, Yeniköy Mahallesi'ndeki Kemerköy Termik Santraline dayandı. Vatandaşlar karadan ve denizden tahliye edildi. Tel örgülere kadar yaklaşan yangın, ana binaya ulaşmadan söndürüldü. On bir saat sonra gelen bu güzel haber ile herkes derin bir nefes aldı.

11 SAATTE KONTROL ALTINA ALINDI
Santrali işleten Yeniköy Kemerköy Elektrik Üretim ve Ticaret AŞ (YK Enerji) "Santralde bir risk unsuruna rastlamadık. Kömür stok sahalarında yangının herhangi bir etkisi yok. Bölgeye tekrar enerji verilmesine yönelik çalışmalar sürüyor" denildi. Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Fatih Dönmez de şunları söyledi: Yangının, santralin ana ünitelerine yönelik herhangi bir ciddi etkisi olmadı. Hem uçaklarla hem de helikopterlerle yangına dönük mücadele ve soğutma işlemleri de yapıldı. Şu an santrali tehdit eden bir yangın söz konusu değil. Bir başka sevindirici konu da bu santralin kömürlerinin stoklandığı saha ile ilgilidir. Yangın bu bölgeye ulaşmadı ve kömürlerde bir yanma olmadı. Santral, bölge için kritik öneme sahip. Muğla bölgesini besleyen 630 megavat gücünde bir tesis.


UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...