Left
Lamba

HAYIRLI RAMAZANLAR

__:__:__
Lamba
Right

Almanya’dan vatandaşlarına çağrı

Düzenleyen:
Almanya’dan vatandaşlarına çağrı

GÜNDEM Haberleri

Almanya, Afganistan'daki vatandaşlarına en kısa sürede Afganistan’ı terk etmeleri yönünde çağrıda bulundu. Almanya Dışişleri Bakanı Heiko Maas ise, Taliban’ın ilerleyişini değerlendirerek, “Afganistan’a her yıl yaptığımız 430 milyon euroluk yardımı keseriz” dedi.

ABD birliklerinin Afganistan'dan geri çekilme sürecinin başlamasının ardından Taliban’ın Afganistan’da ilerleyişi devam ediyor. Almanya, Afganistan'daki vatandaşlarına en kısa sürede Afganistan’ı terk etmeleri yönünde çağrıda bulundu. Vatandaşlarına ülkeyi tarifeli uçaklarla terk etmeleri uyarısında bulunan Almanya, güvenlik durumunun giderek kötüleştiği için ticari uçuşların ne kadar daha devam edeceği konusunda garanti verilemeyeceğini bildirdi.

Almanya Dışişleri Bakanı Heiko Maas yaptığı açıklamada, Taliban güçlerinin Afganistan’da ilerleyişini endişeyle takip ettiklerini belirtti. “Taliban'ın halifeliği getirmesi, ülkeyi tamamen ele geçirmesi ve şeiratı getirmesi durumunda Afganistan’a her yıl yaptığımız 430 milyon euroluk yardımı da keserek 1 cent bile yardım etmeyiz” diyen Maas, NATO ve uluslararası yardımlar olmadan Afganistan'ın tek başına ayakta duramayacağı aktardı.

Taliban'ın kontrolündeki bölgelerin her geçen gün arttığına dikkat çeken Maas, “ABD'nin Afganistan‘dan çekilme kararı tüm NATO birliklerinin de ülkeyi terk etmek zorunda olduğu anlamına geliyor. Çünkü Amerikan güçleri olmadan Afganistan’daki hiçbir NATO askeri güvende değildir“ dedi.

EN KÖTÜ SENARYO

Almanya Savunma Bakanı Annegret Kramp-Karrenbauer yaptığı açıklamada, Taliban’ın 90 gün içinde ülke yönetimini ele geçireceği yönündeki iddialara değinerek, “Bu en kötü senaryodur“ dedi.

ALMANYA AFGANLARIN SINIRDIŞI EDİLMESİNİ ASKIYA ALDI

Alman İçişleri Bakanlığı tarafından yapılan açıklamada, Taliban‘ın ilerleyişinin artması neticesinde meydana gelen savaş ortamından dolayı, Almanya'da haklarında sınır dışı edilme kararı verilen Afganların sınır dışı edilmelerinin erteleneceği kaydedildi.

Düzenleyen:  - GÜNDEM
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...