Left
Lamba

HAYIRLI RAMAZANLAR

__:__:__
Lamba
Right

Kahramanmaraş'ta yangın söndürme uçağı düştü

Düzenleyen:
Kahramanmaraş'ta yangın söndürme uçağı düştü

GÜNDEM Haberleri

Kahramanmaraş'ta çıkan orman yangınına havadan müdahale eden yangın söndürme uçağı düştü. Rusya Savunma Bakanlığı uçakta bulunan 3'ü Türk tüm mürettebatın hayatını kaybettiğini açıkladı.

Kahramanmaraş'ta Orman Genel Müdürlüğü'ne (OGM) bağlı yangın söndürme uçağı düştü.

Bunun üzerine uçağın düştüğü Kısık bölgesine çok sayıda arama kurtarma ekibi sevk edildi.

Kahramanmaraş'ta yangın söndürme uçağı düştü

Beriev-200 tipi uçakta 3'ü OGM personeli 8 kişi bulunuyordu. Milli Savunma Bakanlığı kazaya ilişkin bir açıklama yaptı.

Açıklamada,  "Kahramanmaraş’taki yangın söndürme çalışmalarına katılmak için Adana’dan havalanan bir Rus yangın söndürme uçağının kaza kırıma uğradığı bilgisi üzerine, İncirlik’ten bir helikopter ile Konya’dan bir uçak, arama-kurtarma çalışmalarına destek için bölgede görevlendirilmiştir" denildi.

Rusya Savunma Bakanlığı'ndan yapılan açıklamada ise uçaktaki 5 Rus ve 3 Türk vatandaşının hayatını kaybettiği duyuruldu.

Uçağın aldığı suyu alevlerin üzerine boşalttıktan sonra yükselemeyerek dağa çarptığı ifade ediliyor.

Kahramanmaraş'ta yangın söndürme uçağı düştü

ÇAVUŞOĞLU RUS HALKINA TAZİYEDE BULUNDU: "KAHRAMANCA FEDAKARLIKLARI UNUTULMAYACAK"

Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu sosyal medya hesabından Kahramanmaraş'ta düşen Rus yangın söndürme uçağına ilişkin paylaşımda bulunarak, "Kahramanmaraş’taki yangına müdahale sırasında yaşanan elim uçak kazasında Türk ve Rus mürettebatın hayatını kaybetmesinden büyük üzüntü duydum. Milletimizin başı sağolsun, Rus halkına da taziyelerimizi iletiyoruz. Kahramanca fedakarlıkları unutulmayacak" açıklamasında bulundu.

Düzenleyen:  - GÜNDEM
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...