Taliban 5 bin mahkumu serbest bıraktı

Düzenleyen: / Kaynak: İHA
Taliban 5 bin mahkumu serbest bıraktı

GÜNDEM Haberleri  / İHA

Afganistan’ın 31 vilayetini kontrol altına alan ve başkent Kabil’e doğru ilerleyen Taliban, Pıli Çarhi’deki hapishanedeki 5 bin mahkumu serbest bıraktı.

Taliban, ilerleyişini sürdürürken, dün akşam saatlerinde Mezar-ı Şerif’in de kontrolünü ele alarak ilerleyişini hız kesmeden devam ediyor. Son olarak sabah saatlerinde Vardak, Host, Bamyan, Nuristan ve Bagram vilayetlerinde kontrolü altına alan Taliban, Afganistan’daki 34 ilin 31’inide almış oldu.

İÇİŞLERİ BAKANLIĞI’NDAN AÇIKLAMA GELDİ

Taliban ilerleyişini sürdürürken Afganistan İçişleri Bakanlığı’ndan açıklama geldi. Açıklamada Kabil’e saldırı düzenlenmeyeceğini ve Taliban’la güç değişimini barışçıl yollarla gerçekleştireceklerini duyurdu. Afganistan Cumhurbaşkanı Eşref Gani ise ABD’nin Afganistan Özel Temsilcisi Zalmay Halilzad ve üst düzey NATO yetkilileriyle görüştüğünü belirtti.

Taliban 5 bin mahkumu serbest bıraktı

5 BİN MAHKUMU SERBEST BIRAKTI

Kabil’in her tarafını saran Taliban, kentten ayrılmak isteyen herkese güvenlik sağlayacağını duyurdu. Ayrıca kadınların korumalı bölgelere geçmesi çağrısında bulundu. Kabil’e doğru ilerleyen Taliban, Kabil’in 13 kilometre güneydoğusunda yer alan Puli Carhi’deki hapishanesinde bulunan 5 bin mahkumu serbest bıraktı. Serbest bırakılan mahkumların arasında Taliban güçlerinin yanı sıra DEAŞ’lıların ve siyasi tutukluların da olduğu ifade ediliyor.

Taliban 5 bin mahkumu serbest bıraktı

Düzenleyen:  - GÜNDEM
Kaynak: İHA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...