Left
Lamba

HAYIRLI RAMAZANLAR

__:__:__
Lamba
Right

AFAD açıkladı, Konya'da 5.1 büyüklüğünde deprem oldu

Düzenleyen:
AFAD açıkladı, Konya'da 5.1 büyüklüğünde deprem oldu

GÜNDEM Haberleri

Son dakika deprem haberi Konya'dan geldi. AFAD'dan yapılan açıklamada depremin Konya'nın Meram ilçesinde saat 20.43 sularında gerçekleştiği bildirildi. Depremin büyüklüğü ise 5.1 olarak ölçüldü.

Konya'da korkutan bir deprem oldu, AFAD depremin büyüklüğünü 5,1 olarak belirledi. AFAD'dan alınan son dakika bilgiye göre Merkez üssü Konya Meram'da meydana gelen depremin derinliği ise 10.61 KM olarak kaydedildi.

Kandilli Rasathanesi'nin verilerine göre ise Konya Meram'da meydana gelen depremin büyüklüğü 5,0 olarak açıklandı.
AFAD açıkladı, Konya'da 5.1 büyüklüğünde deprem oldu
ÇEVRE İLLERDE DE HİSSEDİLDİ

Deprem Konya il merkezi ve ilçelerinde yoğun şekilde hissedildi. Çok sayıda vatandaş panikleyerek kendini sokağa attı.

AFAD açıkladı, Konya'da 5.1 büyüklüğünde deprem oldu
9 ARTÇI YAŞANDI

AFAD Konya depremi sonrası yaptı açıklamada geçmiş olsun dileklerini iletip şu an itibarıyla, olumsuz bir ihbarın bulunmadığı bilgisini paylaştı. AFAD, şu bilgileri de paylaştı: Geçmiş olsun Konya; şu an itibarıyla, olumsuz bir ihbar yok. Kızılören, Küçükmuhsine ve Sefaköy’de birer metruk binanın yıkıldığı, Tepekent’te bazı evlerde çatlaklar olduğu yönünde ihbar alındı. Ekiplerimiz tarama çalışmalarına devam etmektedir. Olaydan sonra Meram ilçesinde saat 21.45 itibarıyla bölgede en büyüğü 2.8 olmak üzere 9 artçı deprem meydana geldi.
AFAD açıkladı, Konya'da 5.1 büyüklüğünde deprem oldu

"DEPREM KORKUSU YÜZÜNDEN KOLUNU KIRDI"

Öte yandan, Beyşehir ilçesine bağlı Yeni Mahalle'de yaşayan Ahmet Kılıç, deprem sırasında panikle sokağa çıkmak isterken merdivenlerden yuvarlandı. Hastaneye kaldırılan şahsın kolunun kırıldığı tespit edildi. Kılıç, deprem korkusuyla bir anda çok endişelendiğini belirterek "Üçüncü katta ablamlarla otururken bir anda deprem oldu. Hepimiz bir tarafa savrulduk. Ben panikle 3. kattan nasıl aşağı indiğimi bilmiyorum. En alt kata indiğimde 5 basamak kalmıştı. Kendimi kaybettim, ablam da hamile olduğu için panikledim, düştüm" dedi. Bu arada, ilçede panik atak hastası iki öğrencinin de deprem sonrası Beyşehir Devlet Hastanesi Acil Servisi'ne başvurduğu öğrenildi.

AFAD açıkladı, Konya'da 5.1 büyüklüğünde deprem oldu
Paniğe kapılan vatandaşlar kendini sokağa attı

"20 SANİYE DAHA SÜRSE FELAKET OLURDU"

Beyşehir'e bağlı Hacıakif Mahallesi, Şehit Hasan Metli Caddesi üzerinde bulunan 5 katlı bir apartmanın en üst katında oturan Mustafa Gültekin de deprem sırasında mutfakta olduğunu belirterek "Çok kötü sallandı, oturduğum yerden kalkamadım. Kısa sürdü ama böyle çok dalgalı sürdü, çok kötüydü yani" diye konuştu. Aynı binada yaşayan Seyfettin Karakaya da "Vallahi çok berbattı. Ben böyle bir şey görmedim şimdiye kadar. Eğer 15-20 saniye sürse felaket olurdu" ifadelerini kullandı.



Düzenleyen:  - GÜNDEM
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...